KAYYUM DARBESİNE TEPKİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAYYUM DARBESİNE TEPKİ!


 

HDP’li 5 belediyeye kayyum atanmasına Emek ve Demokrasi Platformu, “Kayyum Kürt düşmanlığının en sert, en açık örneğidir. Kayyum atamalarına karşı tüm muhalefetin birlikte hareket etmesi, Kayyum darbesini sadece Kürt halkının bir meselesi olarak görülmemesi gerektiğini düşünüyoruz” diye tepki gösterdi.

Haber Merkezi

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Emek ve Demokrasi Platformu adına HDP’ye kayyum atanması konusunda bir basın açıklaması yaptı.

Muhalefetin elindeki belediyeleri hedef alan iktidarın irade gaspı durmak bilmediğini belirten Göksoy, “Seçimlerde üçü büyükşehir olmak üzere 65 belediye kazanan HDP’nin 40 belediyesine el koyan iktidar, dün de 5 belediyeye kayyum atadı. Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, Siirt Belediye Eş başkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eş başkanı Ramazan Sarsılmaz, Kurtalan Belediye Eş başkanı Baran Akgül, Muş’un Korkut ilçesi Altınova Belde Belediye Eş başkanı Casim Budak görevlerinden alındı. Görevden alma kararlarının hemen ardından belediye eş başkanlarına ve belediye çalışanlara yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Belediye eş başkanları ve çok sayıda çalışan gözaltına alındı” dedi.

“KAYYUM KÜRT DÜŞMANLIĞININ EN SERT, EN AÇIK ÖRNEĞİDİR”

Göksoy açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“Siirt Belediyesi Eş başkanlığına seçilen ancak KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbatası verilmeyen Resul Kaçar da evine yapılan baskın sonucu gözaltına alınanlar arasında.

Darbe söylentilerini yayarak kendilerinden bir mağdur yaratmaya çalışan iktidar, beş HDP belediyesine daha kayyum atayarak yeni bir darbe yapmıştır. Kayyum Kürt düşmanlığının en sert, en açık örneğidir. Kayyum atamalarına karşı tüm muhalefetin birlikte hareket etmesi, Kayyum darbesini sadece Kürt halkının bir meselesi olarak görülmemesi gerektiğini düşünüyoruz. HDP Belediyelerine yönelik bu gaspı hep birlikte göğüslemek gerekir.

Kayyum atanmasıyla halk iradesi acizce tekrar yok sayılmıştır. İktidarın sadece kendisiyle ilgili meselelerde aklına geldiği gibi, seçimle gelen seçimle gitmelidir, darbe söylentilerinden nemalanmaya ve algı oluşturmaya çalışan iktidarın uyguladığı bu irade gaspının karşısında durmak biz Emek ve Demokrasi güçlerinin yegane görevleri arasındandır.”

“HALKIN SEÇME VE SEÇİLME HAKKINI GASP ETMEK ZORBALIKTIR”

Daha önce olduğu gibi kayyum başta olmak üzere her türlü adaletsizliğe ve savaş politikalarına karşu bütün güçleri ile mücadele edeceklerini söyleyen Göksoy, “Bütün ülke için demokrasi ve barış mücadelesinin her zaman savunucusu ve mücadele edeni olacağız. Halk iradesini çalmak, halkın seçme ve seçilme hakkını gasp etmek zorbalıktır. İradesi gasp edilen halkın bugüne dek yanında olduk bundan sonra da yanında olacağız, Savaşa, antidemokratik uygulamalara, kayyumlara karşı omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz. Savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı, kayyumlara karşı halkın iradesini savunmak emek ve demokrasi mücadelesinin vazgeçilmez unsurları olmaya devam edecektir” diye açıkladı.

Kayyum atanan tüm başkanların görevlerine bir an önce iade edilmesi gerektiğini söyleyen Göksoy, “AKP iktidarının kayyum politikalarından bir an önce vazgeçmesini, bu uygulamanın darbeden başka hiçbir anlamı olmadığını bir kez daha belirtiyor, bu uygulamalara karşı mücadelemizi kararlılıkla yürüteceğimizi kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA