MEÜ’DEN SAĞLIK EMEKÇİLERİNE DEZENFEKTAN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DEN SAĞLIK EMEKÇİLERİNE DEZENFEKTAN


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tonguç Özdemir, üniversitenin korona virüs (Covid-19) ile mücadeleye katkı çalışmaları kapsamında, polimer jel tabanlı ve bor katkılı dezenfektan üretti.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi’den (MEÜ) yapılan açıklamaya göre, Covid-19 salgını ile birlikte dezenfektan kullanımı büyük artış gösterirken, bu konuda bilimsel çalışmalar da devam ediyor. Bu çerçevede, MEÜ’de de Covid-19 ile mücadeleye destek vermek amacıyla birçok çalışma yapılıyor. Bu çalışmalardan birini de dezenfektan üretimi oluşturuyor.

MEÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tonguç Özdemir tarafından yürütülen bilimsel çalışmayla polimer jel tabanlı dezenfektan üretildi. Üretim sürecinde iki değişik polimerik yapı kullanıldı. Polimerik maddelerin bir tanesi geri dönüştürülmüş üründen elde edilirken, üretilen dezenfektanlara ayrıca bor katkısı da eklendi. Boyar madde olarak tamamen doğal boya kullanıldı.

Prof. Dr. Özdemir, ilk aşamada ürünün pilot üretiminin yapıldığını belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA