​TARSUS’U HEP BİRLİKTE "BİSİKLET DOSTU" KENT YAPALIM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​TARSUS’U HEP BİRLİKTE "BİSİKLET DOSTU" KENT YAPALIM


 

Haber Merkezi

Tarsus Kent Konseyi  tarafından Tarsus’ta daha sağlıklı bir yaşam için bisikletli ulaşımın yaygınlaşması gerektiğine ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Tarsus Kent Konseyi adına açıklama yapan Dr.Ali Cerrahoğlu, Tarsus’ta bisikletli ulaşımın yaygınlaşmasının vatandaşların sağlığına, ekonomiye, trafik yoğunluğunun ve hava kirliliğinin önlenmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Tarsus’u ‘Bisiklet Dostu Kent’ olarak görmek istediklerini ifade eden Cerrahoğlu ; “Coğrafi yapısının uygun olması ve uzun yıllara dayanan bisiklet kültürüyle bunu ancak hep beraber çalışırsak başarabiliriz. Kentimizde çocukların okullarına, çalışanların işlerine bisikletle güvenle gidip gelebilmeleri için yapacak çok şey var. Bunu ancak; kamu kurumları, belediyelerimiz ve sivil toplum olarak hep beraber mücadele edersek ve toplumda bisikletle ilgili önyargıları olumluya çevirerek ve fiziki altyapımızı geliştirerek başarabiliriz. Eğer başarırsak, Tarsus'u ‘Bisiklet Dostu Kent’ yapabilirsek, çocuklar, kadınlar, çalışanlar, büyüklerimiz sokaklarda bisikletlerine güvenle binebilirlerse, bunu başarmış birçok kentte olduğu gibi bizim çok sevdiğimiz bu güzel kentin insanları da daha mutlu, daha sağlıklı ve daha neşeli olacaklar” dedi.

Tarsus Kent Konseyi olarak bir ‘Bisikletli Ulaşım Çalışma Grubu’ kurduklarını belirten Cerrahoğlu; “Bir süredir Tarsus caddelerinde, sokaklarında neşeyle turladıklarını gördüğünüz ‘Tarsus Bisiklet Topluluğu’ bu çalışma grubunun ayrılmaz birer parçaları. Amacımız bisikletin sadece bir spor veya gezinti aracı görülmesi değil işimize, okulumuza, alışverişe gideceğimiz bir ulaşım aracı olarak da görülmesi” diye konuştu.

Tarsus'ta bisiklet kullanımının nasıl artırılabileceği, bu konuda kimlere ne görev düştüğü, altyapı eksiklikleri, bisikletlilere yönelik algının nasıl olumlulaştırılabileceği gibi konuları, dünyadaki ve Türkiye’deki mevcut  örnekleriyle detaylı olarak  incelediklerini ve konuyla ilgili rapor hazırlayarak raporda bu incelemelere yer verdiklerini ifade eden Cerrahoğlu şunları söyledi:

“Hazırladığımız çalışma raporunda; bisikletli ulaşımın geliştirilmesi için uygulanacak yöntemler, dünyada ve ülkemizdeki durum, bisiklet sinyalizasyon sistemleri, bisikletlerin toplu taşıma araçlarından yararlanma örnekleri, bisiklet kullanımının yaygın olduğu diğer ülkelerden örnekler, hedef gruplar, bisikletli ulaşım için verilecek eğitim konuları, uygulamayı olumlu etkileyen faktörler ve avantajlar gibi bir çok konu detaylı olarak anlatılmaktadır. Özellikle corona virüs salgını nedeniyle toplu taşımadaki sıkışıklığın fazlasıyla gündeme geldiği bu günlerde bisikletli ulaşımın önemi daha da anlaşıldı. Hazırladığımız kapsamlı raporu Tarsus Kent Konseyi iletişim kanallarıyla kamuoyuna sunduk. İlgili tüm kurumlarla görüşerek konuyu sahiplenmelerini isteyeceğiz. Bu konuyu herkes sahiplenirse, herkes ev sahibi olursa başarabiliriz ancak. Bu çalışmanın başarılı olması için; yerel yönetimlerin, kamunun, sivil toplumun bir araya gelmesi ve hep birlikte kısa, orta ve uzun vadeli planlar oluşturulması gerekiyor.

Tarsus Kent Konseyi olarak; Tarsus’ta daha sağlıklı ve huzurlu bir yaşam için bisikletli ulaşımın yaygınlaşması gerektiğine inanıyoruz ve bunun için çalışmaktan çok mutluyuz. Projenin uygulanması için elimizden gelen çalışmayı yapacağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA