MEZİTLİ’DE GELİNCİK TARLASI KIYIMI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’DE GELİNCİK TARLASI KIYIMI


 

Kendiliğinden oluşan gelincik tarlasının Mezitli Belediyesi tarafından sürülerek kuru toprak bırakılmasına tepki göstererek sosyal medyaya taşıyan Doktor Ful Uğurhan, “Burası çok önemli bir yerdi. Kentin içinde doğal bir peyzaj alanı gibiydi” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Mersinli Doktor Ful Uğurhan, Mezitli Viranşehir’de olan gelincik tarlasının olan yerin Mezitli Belediyesi tarafından iş makineleri ile sürülmesine tepki gösterdi.

Gelincik tarlasının Viranşehir’e doğal bir güzellik katmasına rağmen sürülmesine sosyal medyada tepki gösteren Uğurhan, şunları paylaştı; “Mezitli Belediyesi ekipleri tarlayı dümdüz etmiş. Artık üzülemiyorum bile. Tek yandığım, elinde bir çantayla gelincik toplamaya gelen sonradan Suriyeli olduğunu anladığım gençlere ‘Lütfen koparmayalım, yarın yine görmek istiyoruz’ dediğimde ‘ilaç yapmak için toplayacaktık, özür dileriz’ demeleri oldu. Gençler ellerindeki bir avuç gelincik yaprağını göstererek bunları alabilir miyiz diye sordular sonrasında. Şimdi keşke onları bir kez daha görsem de bu sefer ben onlardan özür dilesem.

Not: Kısa bir süre sonra neden yaptıklarını anlarız. Burası çok önemli bir yerdi. Kentin içinde doğal bir peyzaj alanı gibiydi. Batılı ülkelerde böyle alanları mutlaka bırakıyorlar ki insanlar bölgenin doğal bitki örtüsünü unutmasınlar.”

Uğurhan’ın paylaşımının altına birçok kişiden de tepki geldi. Duruma çok kızan Ayça Aysoy, “Ne istediniz gelinciklerimizden? Bu katliamı nasıl açıklayacaksınız? Viranşehir ve Mersin' de yaşayanlar bu yaptığınızı asla unutmayacaklar” dedi. Gülsüm Yücel ise, “Belediyeler manyaklaştılar bugünlerde korona önlemi gibi çalı çırpı sarı papatya gelincik vb olduğu küçük küçük alanlar var apartman arasında şehir insaninin görünce içini ısıtan türden. Aracı sokup kel bir hale getiriyorlar bizim apartman yakınlarındaki 4 adet vardı. Aa bir de ne göreyim köklemişler kuru toprak görünüyor. Korona temizliği bir de bu otları pislik diye gören insancıklar var” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA