SALGIN BÜYÜK ORANDA KONTROL ALTINDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SALGIN BÜYÜK ORANDA KONTROL ALTINDA


 

Covid-19 ile mücadelede hemşirelerin katkılarının büyük olduğunu söyleyen Vali Ali İhsan Su, “ülkemizin bu salgını en az hasarla atlatması için yoğun gayret gösteren hemşirelerimizin nezdinde tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Haber Merkezi

Vali Ali İhsan Su, 12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı ve Mersin’de hizmet veren yataklı sağlık tesislerinde çalışan hemşirelerle telekonferans görüşmesinde bir araya geldi.

12 Mayıs Hemşireler Günü vesilesi ile sağlık sektörünün ve pandemi sürecinin kahramanları olan hemşirelerin gününü kutlamak amacıyla yapılan telekonferans görüşmesinde hemşirelere hitap eden Vali Su; “Korona virüs ile mücadele sürecini hep birlikte yürütmeye devam ediyoruz. Bu mücadelede siz hemşirelerin emeği çok fazla. Salgın ile mücadelenin ön saflarda yer alıp, gecesini gündüzüne katarak milletimizin ve ülkemizin bu salgını en az hasarla atlatması için yoğun gayret gösteren hemşirelerimizin nezdinde tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında ilimizde Koronavirüs ile mücadele sürecinin devam ettiğini kaydeden Vali Ali İhsan Su; “Pandemi le mücadele döneminde devlet olarak hızlı adımlar attık. Hiç bir vatandaşımızı yalnız bırakmadık. Vatandaşlarımızın çoğunluğu büyük bir titizlikle alınan tedbirlere riayet etti. 2 aylık bir sürecin sonunda salgını büyük oranda kontrol altına aldık. Bu süreçte Mersin olarak iyi bir sınav verdik. Sahada ekipman ve malzeme sıkıntısı yaşamadık. Aldığımız tedbirlerle büyükşehirler içinde en az vaka ve ölüm oranına sahibiz” şeklinde konuştu.

Aynı birlik, beraberlik ve aynı yaklaşımla bu süreci hep birlikte sonuçlandıracağız diyen Vali Su, İnşallah kısa sürede virüsü ilimizde bitirmiş olacağız. Bu anlamda bütün hemşirelerimizin, 12 Mayıs Hemşireler Gününü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını kutluyor, tüm sağlık çalışanlarımıza bu süreçte gösterdikleri emek, gayret ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı ise Hemşirelerin bu özel gününde verdiği destek ve nazik düşüncelerinden dolayı Vali Su’ya teşekkür etti. Yaşanan bu süreçte birçok sağlık çalışanının evinden ve ailesinden uzak kaldığına vurgu yapan Sinan Bahçacı, “Gönül isterdi ki geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi hemşire arkadaşlarımızla bu özel günlerinde bir arada olalım. Fakat bu süreç Sayın Bakanımızın da dediği gibi eskisi kadar yakın olamayacağımız bir dönem. Dolayısıyla bu gün sizin nezdinizde evinden ailesinden fedakârlık yaparak hizmet veren ebe ve hemşire arkadaşlarımı kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Telekonferans görüşmesinde sağlık tesislerinde görevli hemşireler de sadece bu dönemde değil her zaman yanlarında olan başta Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahretin Koca olmak üzere, Valimiz Ali İhsan Su’ya ve İl sağlık Müdürü Dr.Sinan Bahçacı’ya teşekkür etiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA