“ADALET DE İNSANLIK DA GÖÇÜK ALTINDA KALDI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ADALET DE İNSANLIK DA GÖÇÜK ALTINDA KALDI”


 

Soma ve Ermenek’te yaşanan maden kazalarının tesadüf olmadığını söyleyen Eğitim İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, “Hakkında ‘taksirle öldürme’ suçundan 15 yıl hapis cezası verilen maden patronu tahliye oldu ve 301 maden işçisinin ardından, adalet de insanlık da bir kez daha göçük altında kaldı” dedi.

Haber Merkezi

Eğitim İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, Soma Maden Faciası’nda hayatını kaybeden 301 maden işçisinin ölüm yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması yayınladı.

“GEÇEN 6 YILDA ACILAR HALA TAZE”

Facianın üzerinden 6 yıl geçtiğini söyleyen Boyar, “AKP iktidarının “kaza” diyerek normalleştirmeye çalıştığı ancak sadece Türkiye tarihinin değil, dünyada son 50 yılın en ölümcül 2. maden kazası olan Soma faciasını unutmadık, unutmayacağız. Geçen 6 yılda acılar hala taze olduğu gibi, yaraları daha da kanatan gelişmeler yaşandı. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini bilerek ve isteyerek almamak hata değil, cinayettir. Bu cinayetin sorumluları, hesap vermek bir yana iktidar ve ‘ölüm madencinin fıtratında var’ diyen dönemin Başbakan’ı tarafından korundu. Hakkında ‘taksirle öldürme’ suçundan 15 yıl hapis cezası verilen maden patronu tahliye oldu ve 301 maden işçisinin ardından, adalet de insanlık da bir kez daha göçük altında kaldı” dedi.

“SOMA VE ERMENEK’TE YAŞANANLAR BİR TESADÜF DEĞİLDİR”

İşçinin, emekçinin olduğu kadar yaşamında ucuz olduğunu söyleyen Boyar, “İş kazalarına bağlı işçi ölümlerinin artması, Soma ve Ermenek’te yaşananlar bir tesadüf değildir. Güvensiz ve esnek çalışmayla, taşerona iş gördürmenin adeta genel kural olduğu, işsiz yığınlar yoluyla çalışanların tehdit edildiği, sendikalaşmanın önüne engeller konulduğu bir dönemden geçiyoruz. İşsizlik ve yoksulluk, ekmeğe ihtiyacı olan yurttaşlarımıza iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınmadığı ortamlarda, güvencesiz, örgütsüz çalışmayı dayatıyor. Bu durum can kayıplarını da içeren ölümcül kazaları beraberinde getiriyor. Daha fazla kar için işçinin, emekçinin yaşamını hiçe sayan zihniyetin sonucu olarak Türkiye bugün iş cinayetlerinin en fazla olduğu ülkelerden biridir” diye konuştu.

Tüm iş kollarında ama özellikle ağır ve tehlikeli işlerde taşeron işçilik uygulamasına bir an önce son verilmesi gerektiğini vurgulayan Boyar, “Eğitim-İş olarak Soma başta olmak üzere tüm iş cinayetlerinde yaşamını kaybeden kardeşlerimizi saygıyla anıyor, emeğin karşılığını aldığı, ağır çalışma koşulları, işçi kıyımları ve taşeronlaştırmanın son bulduğu hakça bir düzen için özgürlük mücadelesini yükseltmek gerektiğini vurguluyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA