LİMON ÜRETİCİSİ İSYANDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİMON ÜRETİCİSİ İSYANDA!


 

Stokçulukla suçlanan limon üreticisi, limonları yollara dökerek isyan etti!

AYŞENUR ÖNAL

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ülke içinde limon fiyatının düşmesi için limona ihracat kısıtlaması getirmesinin ardından Mersin’de limon depolarda çürümeye bırakıldı. Türkiye’de yetişen limonun yaklaşık yüzde 70’ini üreten Erdemli’de limon üreticisi isyan etti. Mağdur olan limon üreticisi Erdemli’de eylem yaptı. Stokçulukla suçlanan 250’ye yakın limon üreticisinin katıldığı eylemde limonlar yollara saçılırken limon üreticileri “Karadeniz’e teşvik, Akdeniz’e yasak getirilmemeli” diye isyan etti.

“HAKKIMIZI VERİN”

Maliyeti 4-4,5 TL arasında olan limonların şu anda üreticiden 2-2,5 TL’ye alındığını söyleyen limon üreticisi Ali Yardımcı, “Tarım Bakanı bizlere stokçu dedi. Ben üreticiyim, ürettiğim malı zararına satmak istemiyorum” dedi. Kendi imkanları ile soğuk hava depposu kuruduğunu söyleyen Yardımcı, “Bakan Türkiye’de 60 bin ton limon olduğunu söyledi. Benim kendi depomda zaten bu civarda limon var. Ortalama 200 bin ton limon olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

İhracatın acilen açılması gerektiğini söyleyen Yardımcı, “İhracat açılırsa en azından hareketlilik olacak ve alan yok şu anda. Üretici ile market kıyaslanması çok yanlış. Ben burada 4-5 liraya satıyorum marketler de 20-30 lira. Yaptırım yapılması gerekiyorsa İstanbul’daki marketlere yaptırım getirilsin. Biz zarara uğramak istemiyoruz” diye isyan etti.

Köylünün milletin efendisi olması gerektiğini vurgulayan Yardımcı, “Biz üretici olarak lüks bir beklenti içinde değiliz. Hayatımızı idame ettirmek için çalışıyoruz. Hakkımızı verin” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA