SU FATURASI VATANDAŞI BOĞDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SU FATURASI VATANDAŞI BOĞDU!


 

Covid-19 önlemleri kapsamında bulaş riskini azaltmak için başlatılan ‘Kıyasen Fatura Düzenlemesi’ ardından faturaların daha çok geldiğini savunan vatandaşlar isyan etti. Vatandaşların isyanına Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den, “Kara propaganda yapılıyor” yanıtı geldi.

AYŞENUR ÖNAL

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Covid-19 salgınının yayılmasını engellemek ve sosyal izolasyonun sağlanması amacıyla uzman kurul ve kurumların tavsiyeleri doğrultusunda sayaç okumalarında yeni bir düzenlemeye gitmişti. Buna göre, sektör çalışanlarının ve tüketicilerin sağlığının korunması amacıyla "Kıyasen Fatura Düzenlemesi" hayata geçirildi. Söz konusu düzenleme, sadece karantinaya alınan, idari kararlarla sayaç okumalarının durdurulduğu yerleşim yerleri ve sayaç okuma yapan çalışanların sosyal mesafelerini koruyamayacağı durumlarda geçerli olacak ve 3 ay süreyle uygulanacak. Bu kapsamda, sayaç okunamayan tüketiciler için mevsimsellik de dikkate alınarak tüketicinin son 2 yılın ilgili ayına ait tüketim ortalamaları üzerinden veya tüketicinin geçmiş tüketimi olmaması durumunda kendi beyanına göre kıyasen faturalandırma yapılacağı belirtilmişti.

Bu ay kesilen ilk faturalardan sonra vatandaşlardan birçok şikayet gelmeye başladı. Özellikle Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (MESKİ) kestiği faturaların ortalamayı yansıtmadığını, fazlaca fatura kesildiğini belirten vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından isyan ettiler.

“VAHAP BEY TALİMATI SİZ Mİ VERDİNİZ?”

6 yıldır aynı evde oturduğunu belirten S. A. isimli vatandaş, “Ve yine 6 yıldırda en fazla gelen su faturam 61 TL (geriye dönük döküman çıkarttım)... Virüs mevzusundan dolayı bu ayın 20 gününü başka bir meskende geçirmemize rağmen 108 TL su faturası kesiliyor...MESKİ’yi arıyorum gülüp dalga geçiyorlar... Watsap şikayet hattına yaz diyorlar...Yazıyorum ve yazışmalar burada... Ya yüzde 300-400 zam yapıldı ya da büyük bir yanlışa düştüler... Faturası olağan gelen kimse yok... Vahap Bey talimatı siz mi verdiniz? Değilse yanlışın düzeltilmesi için bir girişiminiz var mı? Görüyoruz ki tüm Mersin halkı bu durumdan şikayetçi” diye sosyal medyadan isyan etti.

M. K. isimli vatandaş ise 7 aylık MESKİ fatura dokümanını paylaşarak, en fazla 60-90 TL arasında geldiğini, fakat bu ay 160 TL’lik bir fatura gönderildiğini belirtti. MESKİ senide not ettik diyen R. V. İsimli vatandaş ise, “Bu faturalar vatandaşa zulüm etmektir. Allah hakkımızı bu faturaları gönderene bırakmasın” dedi.

“2 AYDA BENDEN 365 LİRA PARA ALIYOR”

5 yıldır su faturasının 80 TL’yi geçmediğini söyleyen İ. G. İse, “MESKİ geçen ay sayaç okumadan 105 lira ortalama tutar bu diye mesaj atıyorsun. 5 yıldır su faturam ortalama 80 lirayı geçmez. Bugünde şahıs biri gelip hem geçen ayın hem bu ayın sayacını okuyup 251 lira faturayı kesip gitmiş. MESKİ’yi aradım ortalama 12 ton su kullandığımı söyledi. Geçen ayla beraber 28 ton kullanmışsın diyor. Eee ben geçen ay ne yatırdım diyorum. Biz yuvarlak hesap yaptık diyor. Yani 2 ayda benden 365 lira para alıyor” diye tepki verdi.

“KARA PROPAGANDA YAPILIYOR”

Konunun sosyal medyada çok tartışılmasının ardından katıldığı bir programda su faturalarıı ile ilgili açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Su faturalarının yüksekliği ile ilgili bana şikayetler geliyor. Biraz da yanlış bilgi aktarılıyor. Biraz da kara propaganda yapılıyor. Özellikle sosyal medya aracılığıyla. Benim seçim öncesi bir indirim sözüm vardı. Yüzde 10 indirim yaptık ve bunu 2.90 kuruşa düşürdük. 2020 tarifesinde tekrar bir yüzde 10 fiyat düzenlemesi yaparak, bizim geldiğimiz dönemdeki su fiyatlarına tekrar eriştik. Bizim yönetime geldiğimiz tarihten önceki su fiyatı neyse, şu anda meskenlerinde, evlerinde su tüketen yurttaşlarımızın metreküp bedel olarak ödedikleri fiyat aynı” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA