MEZİTLİ’DE TÜM YOLLAR DENİZ’E ÇIKIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’DE TÜM YOLLAR DENİZ’E ÇIKIYOR


 

Haber Merkezi

Mezitli Belediyesi tarafından Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilişlerinin 48. Yıldönümü nedeniyle bir anma etkinliği düzenlendi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Parti Meclis Üyesi Fatma Güner, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Yenişehir İlçe Başkanı, CHP Mezitli İlçe Örgütü, CHP Kadın ve Gençlik Kolları İl, İlçe Başkanları, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı, Üç Fidan Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte 68 Ruhu ve Türkiye’ye yansımaları anlatıldı.

BUGÜN AĞAÇ OLAN 3 FİDAN’A KARANFİL BIRAKILDI

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunduğu etkinlikte, Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin Arslan’ın babalarına yazdığı son mektubun okunması sırasında duygusal anlar yaşandı. Sanatçı Mücahit Göker kısa bir müzik dinletisi Adil Okay da şiir dinletisi sundu. Etkinlikte Denizler adına dikilen fidanların dibine karanfil bırakıldı.

‘HERKESİN DENİZ’İ FARKLI AMA HEPSİ DOĞRU’

68’liler ve 78’liler adına konuşmayı Ethem Dinçer yaptı. Konuşmasında Grup Yorum’un ölüm orucunu bırakan İbrahim Gökçek’in son durumu hakkında bilgiler vererek başlayan Dinçer, “Denizlerin gittikleri yol ve söyledikleri biz devrimciler için birer manifestodur. Herkes Deniz’i farklı algılıyor. Bunların hepsi doğrudur. Çünkü Deniz, antiemperyalist, halkların kardeşliğini savunan sosyalizm hedefinde bir savaşçıydı. Denizleri anarken Kızıldere’yi anmamak olmaz. Denizlerin idamını engellemek için canlarını feda ettiler. Engelleyemediler ama siper yoldaşlığının güzelliğini bizlere öğrettiler. O dönemin gençleri ülkesine son derece bağlı, özgürlük ve barış isteyen kişilerdi. Kasıtlı şekilde bilerek öldürüldüler. Ama o kadar dik ve namusluca öldüler ki onların peşinden devrimci hareket yükseldi ve on binlerce devrimci yetişti bu ülkede. Dincilerin sahte destek mesajlarını boş verin Denizler bizzat Filistin’in kurtuluşu için savaşmaya gitmişlerdir” dedi. Dinçer konuşmasında, Sinan Cemgil, Mahir Çayan, Cihan Alptekin, İbrahim Kaypakkaya’yı da andı.

‘MÜCADELELERİNİ VE DİRENİŞLERİNİ ÖRNEK ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

CHP Parti Meclisi Üyesi Fatma Güner, “Kararlı mücadeleleri milyonların zihninde yaşamaya devam edecek. Onların mücadelelerini ve onurlu direnişlerini örnek almaya devam edeceğiz. Vatan onu parsel parsel satanların değil uğruna darağacına gidenlerindir” sözlerine yer verdi.

‘ONLARIN MÜCADELESİ YOLUMUZU AYDINLATSIN’

78 kuşağına mensup, darbelerden nasibini almış birisi olarak çok hüzünlendiğini ifade eden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse de, “Onların mücadelesi kurduğu ışık bizim de yolumuzu aydınlatsın. Bugün tarihin en hüzünlü ve görkemli günlerinden birisi. Yüreklerimizden üç damla gözyaşının toprağa düştüğü bir gün. Keşke gün doğmayaydı dediğimiz gün. Aynı zamanda bugün görkemli bir gün. Cesaretin ölüme diz çöktürdüğü gün. Göklerde devrimcilerin divana oturduğu gün. Kerbela’da ki şehirler kadar korkusuz, Çanakkale’de ki şehitler kadar metin, Dumlupınar’da kiler kadar kararlı, üç fidan. Yeriniz cennettin en güzel köşesi. Hep hatırlayacağız ve hiç unutmayacağız. Sonsuza kadar yüreklerimizde yaşayacaksınız” şeklinde konuştu.

‘HALK BİRBİRİNE DÜŞMAN OLSUN DİYE DENİZLERİ ASTILAR’

CHP Mersin İL Başkanı Adil Aktay, herkesin özgür ve mutlu bir ülkeyi adil bir yaşamı hayal ettiğini ifade ederek, “Bunun da yolu kararlı olmaktan ve bedel ödemekten geçiyor. Daha güzel bir yaşam için bedel ödemeye hazır olanların adıdır 6 Mayıs. Bir hukuk cinayetin bilerek ve isteyerek ve planlayarak yaptılar. Yükselen halk uyanışını bastırarak bizden sizden diye bölmek istediler. Daha yargılamalar sürerken bile üç sizden üç bizden çığlıkları atılıyordu. Bu halk birbirine düşman olsun isteniyordu. Ama Denizler umut ve cesaretleri ile milyonların yolunu aydınlatmaya devam etti. Barışın ve kardeşliğin dilini kullananlar, onurlu yurttaşlar kazanacak” dedi.

Konuşmasında, Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan’ı anmak için bir araya geldiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Bu arada bir kişiyi daha anmak istiyorum. Denizleri yiğitçe savunan, Türkiye’nin hukuk abidesi Avukat Halit Çelenk Denizlerin idama götürüldüğü 5 Mayıs gecesinin yıldönümünde vefat etmişti” dedi.

‘ÖLÜM ONLAR İÇİN ÖLÜMSÜZLÜK OLDU’

Deniz Mahiroğlu isimli Suriyeli bir vatandaşın kendisine gönderdiği mektubu da okuyan Başkan Tarhan, “Halen Denizlerin mücadelesinin Suriyeli bir gence ilham olmaya devam etmesi son derece anlamlıdır. Mustafa Kemal Atatürk antiemperyalist devrimin kıvılcımını Samsun’da başlattı. Aynı şekilde Deniz Gezmiş de yanında bir avuç arkadaşı ile 1968yılında Samsun’dan bir yürüyüş başlattı. Bu yürüyüşün adı Mustafa Kemal Yürüyüşü idi. Ellerinde Türk Bayrağı ile Atatürk’le aynı amaç için 10 Kasım tarihinde bitirmeyi planlamıştı. Sanıyorum bu söylediklerim kafalardaki soru işaretlerine en güzel cevabı oluşturacaktır. Tam bağımsız demokratik Türkiye diyerek hukuksuzluğa karşı çıkıyorlar adalet arıyorlardı. Bugün onların idealleri hala yaşamaya devam ediyor. Ölüm onlar için ölümsüzlük oldu. Mezitli’de de bütün yollar denize çıkıyor” diye konuştu.

Başkan Tarhan, Atilla İlhan’ın ‘O Mahur Beste’ şiirini de okudu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA