İZNİ OLMAYAN ALINMAYACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İZNİ OLMAYAN ALINMAYACAK!


 

Haber Merkezi

Mersin’in giriş ve çıkışlarında tedbirler devam edecek. Seyehat kısıtlaması olan 24 ilden gelen vatandaşların izin belgesi olmaması durumda kente alınmayacaklar. Öte yandan yüksek ateş ve diğer Coronavirüs semptomları gösteren bir durumla karşılaşılması halinde, ilgili kişilerin sağlık kuruluşlarına sevkleri yapılacak.

Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 05/05/2020 tarihinde saat 15:00’da Mersin Valisi Ali İhsan Su başkanlığında İçişleri Bakanlığı’nın 04.05.2020 tarih ve 7517 sayılı “Şehir Giriş/Çıkış Tedbirleri” konulu genelgesi doğrultusunda gerekli kararları almak üzere, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. maddesine istinaden gündemdeki konuları görüşüp karara bağlamak üzere olağanüstü toplandı.

Toplantıda yapılan değerlendirme sonucunda şu açıklama yapıldı;

“İlimiz tüm sınır girişlerinde ateş ölçme başta olmak üzere gerekli kontrollerin yapılmasına devam edilmesine; yüksek ateş ve diğer Coronavirüs (Covid-19) semptomları gösteren bir durumla karşılaşılması halinde, ilgili kişilerin sağlık kuruluşlarına sevklerinin yapılmasına. Şehir giriş-çıkışlarının kısıtlanması uygulamasının devam edeceği 24 il olan Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak illerinden seyahat izin belgesi olmadan gelerek ilimize giriş yapmak isteyenlere ilgili mevzuata göre cezai işlem uygulanarak geri çevrilmesine, İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca alınan kararların uygulanmasında herhangi bir aksaklık ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususu; İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu üyelerinin oy birliğiyle kabul edilmiştir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA