MUHTARLAR ARAÇ DESTEĞİ İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUHTARLAR ARAÇ DESTEĞİ İSTİYOR


 

Pandemi sürecinde artan iş yüküne karşı yetersiz desteklerle hizmet vermeye çalışan muhtarlar, araç desteği istiyor.

HEDİYE EROĞLU

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yürütülen çalışmalarda yoğun bir mesai sergileyen muhtarlar, artan iş yüküne karşı yetersiz desteklerden şikayetçi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Kiremithane Mahallesi Muhtarı Ali Gülgen, muhtarların yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek, seslerinin duyulması için çağrı yaptı.

“YOLDAN GEÇEN SOLUĞU MUHTARLIKTA ALIYOR”

“Korona virüsü salgını başladığı günden buyana en çok çalışanlar muhtarlardır” diyen Gülgen, “Akşam televizyon izleyen sabah muhtarlıkta alıyor soluğu. Yoldan geçen muhtarlığa dalıyor. Birisi maske bir diğeri yardım, eldiven istiyor ama hiçbiri de bizde yok. Biz sadece talepleri ilgili makamlara iletiyoruz. Valilik bünyesindeki Vefa Sosyal Destek Grupları ile beraber çalışıyor, taleplerin karşılanması için çaba sarf ediyoruz.

Ekmek isteyene ekmeğini götürüyor, vatandaşın maaşını çekiyor, ilaçlarını alıyor, hastanelere gönderiyoruz. Polisimiz, zabıtamızı, imamlarımız, muhtarlarımız hepsi faal durumda.

“MUHTARLARA ARAÇ DESTEĞİ ŞART”

Ancak muhtarlara daha çok destek verilmeli. Örneğin özellikle muhtarlara araç desteği gibi destekler verilmelidir. Bizim aracımız var ama aracı olmayan muhtarlarımız yardımları kendi imkanları ile dağıtıyorlar” dedi.

“İHTİYAÇ SAHİBİ SAYISINDA ARTIŞ VAR”

Öte yandan ihtiyaç sahibi yurttaş sayısında gözle görülür bir artış olduğunu da dile getiren Muhtar Ali Gülgen, bunun kendilerine başvuranların sayısından anlaşılabildiğini aktardı. Gülgen, “İhtiyaç sahibi vatandaşların fakirlik belgesi başvurularında bir artış var. Bize çokça geliyorlar. Özellikle yevmiyeli çalışanlar çok zor durumdalar. 27 senelik muhtarım, bu kadar süredir bizim kapımıza hiç gelmeyen insanlar gelmeye başladılar. Utana sıkıla geliyorlar, dertlerini anlattıklarında onlarla dertleniyoruz. Aldıkları yevmiyeyi günlük harcamak zorunda olanlar var. Fakirlik belgesi almak için hiçbir kriter bulunmuyor. Vatandaşın beyanları esas alıyor ve biz bunu kaymakamlıklara iletiyoruz. Biz yine de kendi çapımızda inceleme yapıyoruz ama kaymakamlıklarca zaten inceleme yapılıyor” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA