MERSİN İÇİN KARAR ÇIKTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN İÇİN KARAR ÇIKTI!


 

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası alınan kararlar doğrultusunda Mersin’de seyahat kısıtlamasına son verildiği açıklandı.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararları açıkladı. Açıklamasında, Mersin’in de içerisinde bulunduğu 7 il için seyahat kısıtlamasına son verildiğini ifade eden Erdoğan; “Normal hayata dönüşü kademe kademe başlatacağız. Salgının ne kadar süreceği ilaçların ne zaman bireylere sunulacağı belli değildir. Sınırlamaların bir kısmı azaltılarak da olsa sürecektir. Kalabalık yerlerde maske kuralı devam edecektir. Salgının tamamen bitmediği ülkeler sebebiyle seyahatlerin ne zaman açılacağı belirsizdir.  Salgının yurt içi ve dışındaki seyrine bağlı olarak dinamik bir şekilde yürüteceğiz. Normalleşme planı hazırladık.

Sağlık Bakanlığımız ülkemizdeki tüm sektörlerde rehber dokümanlar hazırlayarak tüm kurumlara gönderdi” dedi.

65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlara yönelik alınan kararlara ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan; “65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlamasına 1 günde 4 saat süreyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkânı getiriyoruz. İlk uygulamayı da bu hafta sonu 10 Mayıs Pazar günü 11 ile 15 saatlerine getiriyoruz. 20 yaş altı için 0-14 yaş gurubu 13 Mayıs Çarşamba günü 11-15 saatleri arasında dışarı çıkartılabilecek, 15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs Cuma günü aynı şartlarda dışarı çıkarak dinlenebilecek. Aynı uygulamayı devam ettireceğiz” dedi.

AVM’ler'in 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başlayabileceğini  belirten Erdoğan şunları söyledi: “Cerrahi maske ve bez maske satışını halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde uygulamayı düşünüyoruz. Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs'ta başlayacak. Personel telim faaliyetleri 1 Haziran'da celp işlemleri, 5 Haziran'da bedelli işlemleri ise haziranda başlayacak. YÖK sınavı 27-28 Haziran'da, LGS 20 Haziran’da, Askeri geçiş sınavı 14 Haziran’da açılacaktır. Üniversiteler 15 Haziran’da akademik takvime dönecekler. Kurallara uyulmaması ve salgının yeniden yayılması halinde çok daha sert tedbirlere başvurmak zorunda kalabiliriz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA