SOKAK YASAĞINDA ESNETME BEKLİYORLAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SOKAK YASAĞINDA ESNETME BEKLİYORLAR


 

Mart ayından itibaren sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri, sokağa çıkıp hava alabilmek için bir düzenleme bekliyor.

Haber Merkezi

20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Evlerinden artık çıkmak isteyen binlerce kişi yasakların bir an evvel son bulmasını istiyor. Bugün 31 ilde sokağa çıkma yasağı son buldu. Fakat 20 yaş altı ve 65 yaş üstünün sokağa çıkabilmesi için henüz bir açıklama getirilmedi.

SON AÇIKLAMA İBRAHİM KALIN'DAN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Erdoğan talimatı verdi: 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu? 65 yaş ve üstü bütün büyüklerimiz yaklaşık 45 gündür evden çıkmadılar. Sağ olsunlar, bu kurala riayet ederek çok tarihi bir görevi de yerine getirdiler, hem kendi hayatlarını korudular hem salgının yayılmasını önlediler. Ülkemizde yaklaşık 7 milyon kadar 65 yaş ve üstü vatandaşımız var. Bu şikayetleri biz de alıyoruz. Cumhurbaşkanımız da bunları dinliyor. Cumhurbaşkanımızın şöyle bir talimatı oldu. 'Bilim Kurulu'nun bu konudaki değerlendirmesini aldıktan sonra pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda bu konuyu değerlendirelim. Bilim Kurulu'nun kanaati çerçevesinde de bu konuda bir karar alalım.' dedi.

İbrahim Kalın, 20 yaş altının da hatırlatılması üzerine, "Bilim Kurulu'nun da kanaati öncelikli olarak 65 yaş ve üstü grubunun belli gün ve saatlerde dışarıya çıkmasının sağlanması şeklinde" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA