PARADAN VE ALKIŞTAN ÖNCE: “GÜVENLİ ORTAM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PARADAN VE ALKIŞTAN ÖNCE: “GÜVENLİ ORTAM”


 

Covid-19 pandemisi döneminde sağlık çalışanlarının daha güvenli bir çalışma ortamına sahip olması gerektiğini vurgulayan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Eş Başkanı Özge Göncü, güvenli çalışma ortamının alkıştan ve paradan daha önemli olduğunu vurguladı.

AYŞENUR ÖNAL

Sağlık emekçilerinin daha güvenli bir çalışma ortamına sahip olması için acilen çözüm bulunması gerektiğini söyleyen Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Eş Başkanı Özge Göncü, talepleri yeniden hatırlattı.

Alkıştan ve paradan daha önemli talepleri olduğunu belirten Göncü, “En başta kişisel koruyucu donanıma ihtiyacımız var. Eldivene ihtiyacımız var, koruyucu gözlüğe, maskeye, koruyucu elbiselere ihtiyacımız var. Bunlar sağlanmadığı sürece sağlıkçıların işten kaçınma gibi bir hakları var. Bu sadece sağlık çalışanlarının kişisel sorunu değil, taşıyıcı olduktan sonra halka ciddi tehlike arz ediyor. Şu anki durumda yetersiz kişisel koruyucu donanım var, Sağlık Bakanı bunu takviye etmeye çalışıyor ama hala yetersiz” diyerek koruyucu ekipman yetersizliğini yeniden hatırlattı.

“ACİLEN GÜVENLİ BİR ÇALIŞMA ORTAMINA İHTİYACIMIZ VAR”

Ayrıca daha önce Sağlık Bakanlığına yönelik güvenleri sarsılan sağlık emekçilerinin, pandemide korunamayacaklarına dair kaygıları olduğuna değinen Göncü; “Yani yetecek kadar sağlansa bile bir süre panik devam edecek. Acilen güvenli bir çalışma ortamına ihtiyacımız var. Bunun içinde sağlıkta şiddet var, yöneticilerin liyakatli ve adaletli davranmasına yönelik talebimiz var, koruyucu kişisel donamın talebimiz var, ayrıca çalışanların kendi güvenliğinin sağlanmasına dair söz söyleyebilme yöntemlerinin açılması lazım. Ayrıca pandemi kurulları kuruluyor hastanelerde, bu kurullarda sendikalardan temsilcilerin bulunması ve aynı zamanda da çalışan her sağlıkçının orada talebinin söylenebilir olmasını istiyoruz. 3600 ek gösterge’nin bütün sağlık çalışanlarına ayırt etmeksizin uygulanması ve yıpranma payı hakkımızın hızla tanınmasını istiyoruz” dedi.

“SAĞLIK SEKTÖRÜ EN HİYERARŞİK YAPILANMAYA SAHİP BİR SEKTÖR”

Neden bütün sağlık çalışanları dediğini açıklayan Göncü, “Sanırım sağlık sektörü en hiyerarşik yapılanmaya sahip bir sektör. Sağlık alanını şu şekilde yönetiliyor; en başta doktor, onun altında hemşireler ve diğer sağlık çalışanları gibi bir piramit düşünebilirsiniz. Bir hiyerarşi üzerinden bu işi yönetmek hem iş barışını engelliyor, hem ücretlerde ayrım yapılabilmesini sağlıyor, hem koruyucu kişisel donanımda ve söz hakkında çeşitli sıkıntılar yaratıyor. Bu da insanlarda işe bağlanma ve psikolojilerini etkiliyor. Maksimum verim bu şekilde alınmaz bence. Ama aynı işte, aynı riskler altında da çalışıyorlar. Bunun çeşitli düzenlenmelerinin yapılıp adaletin sağlanmasını istiyoruz” diye taleplerini yineledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA