STARLİNK UYDULARI BU KEZ DE MERSİN SEMALARINDA GÖRÜLDÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

STARLİNK UYDULARI BU KEZ DE MERSİN SEMALARINDA GÖRÜLDÜ


 

Haber Merkezi

Elon Musk tarafından kurulan SpaceX, uzunca bir süredir Starlink projesi ile gündemde. Proje kapsamında uzaya gönderilen uydular, zaman zaman UFO sanılıp paniğe neden olsa da pek çok kişi bu gizemli ışıkların ne olduğunu öğrenmiş durumda. Şimdiyse Starlink uyduları, Mersin semalarında görüldü.

Dünyanın popüler girişimcilerinden bir tanesi olan Elon Musk, geride bıraktığımız yıllarda çok önemli projelere imza attı. Bir yandan Tesla ile elektrik motorlu otomobilleri popüler haline getiren Musk, diğer yandan da uzay taşımacılığı ve uydu üzerinden internet projesini (Starlink) ortaya koydu. Musk'ın projeleri, pek çok kişi tarafından hala bir hayal gibi görünüyor olsa da Tesla ve SpaceX, projeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Starlink uydularının bir süredir gökyüzünde oluşu, zaman zaman haberlerimize de konu oluyor. Bunun nedeni ise projeden haberi olmayan kişilerin gökyüzüne baktıklarında net bir şekilde gördükleri Starlink uydularını UFO sanmaları. Hatta geçtiğimiz günlerde Tekirdağ ve Kırklareli'de görülen Starlink uyduları da UFO sanılmış ve insanların panik olmalarına yol açmıştı. Starlink uyduları şimdi de Mersin semalarında gözlendi.

Mersinliler önceki gün akşam, saat 20:26 itibarıyla Starlink uydularını görme imkanı yakaladılar. Toros Dağları'nın üzerinde ortaya çıkan uydular, Akdeniz'in uçsuz bucaksız semalarında kayboldu. Çıplak gözle izlenebilen bu etkileyici olay, herhangi bir paniğe neden olmadı ve UFO olarak yorumlanmadı. Mersinliler, yaklaşık 5 dakika boyunca bu uyduların geçişini izleme şansı yakaladılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA