ZENGİN BELEDİYEDEN BORÇLANAN BELEDİYEYE!... | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZENGİN BELEDİYEDEN BORÇLANAN BELEDİYEYE!...


 

Tüm ülkede korona virüsle mücadele kapsamında adeta hayat dururken Mersin’in kasası dolu belediyesi olarak bilinen Yenişehir’de bir yıllık çiçeği burnunda Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in ikinci defa borçlanma yetkisi alması eleştirileri de beraberinde getirdi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in merkez Yenişehir Belediyesi’nin CHP’li yönetimi, korona virüs ile mücadele sürürken borçlanma çabası içine girmesi ile eleştiri oklarının hedefi oldu.

Tüm ülkede korona virüsle mücadele kapsamında adeta hayat dururken Mersin’in borçsuz kurumu olarak bilinen Yenişehir Belediyesi’nin CHP’li yönetimi, borçlanma yetkisi alabilmek için meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı. Önceki toplantıların aksine bu defa canlı yayınlanmayan mecliste Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e, ikinci defa borçlanma yetkisi verildi. 

Geçen yıl 116 milyon lira bütçesi olan belediyenin ekonomik kriz nedeniyle gelirlerinin düştüğünü ve alacaklarını tahsil etmekte zorlandığını öne sürerek üst sınırdan borçlanma yetkisi alan Başkan Özyiğit, bu yıl da borçlanmayı üst sınırdan kullandı. Yaklaşık 14 milyon TL’ye tekabül eden borçlanma yetkisi eleştirileri de beraberinde getirdi.

Yatırım hizmetlerinin durduğu, özellikle sosyal belediyeciliğin öne çıktığı ancak bu noktada çoğunlukla üst gelir gurubundan yurttaşların yaşadığı Yenişehir’in, borçsuz belediye unvanını tersine çeviren gelişmeler halkı tedirgin etti!  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA