EKMEK GERİLİMİ BÜYÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EKMEK GERİLİMİ BÜYÜYOR!


 

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi’nin bedava ekmek dağıtımının iktidarca engellendiği iddiası tartışma yarattı!

HEDİYE EROĞLU

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Mersin'de bedava ekmek dağıtımıyla ilgili tartışma büyüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'nın genelgeyle belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımını yasaklaması nedeniyle geçen hafta sonu yapılan ücretsiz ekmek dağıtımının bu hafta sonu uygulanamayacağını belirtti. Belediye, Halk Ekmek büfelerinin yasak boyunca ekmeği 75 kuruş yerine 50 kuruşa halka ulaştıracağını duyurdu.

Mersin Valiliği ise; CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce kamuoyuna yapılan "İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımı yasaklanmıştır" şeklindeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Geçtiğimiz hafta sokağa çıkma yasağı sırasında önceden izin almadan, ihtiyacı olan vatandaşlara ücretsiz olarak ekmek ulaştırdık. Bu hafta da fırınımız çalışıyor. Ücretsiz ekmek dağıtımı yapacaktık ama valilikler bünyesindeki Vefa Sosyal Destek gruplarınca dağıtılacağını duyurdular. Bu şu demektir. Ekmek dağıtılacaksa biz dağıtırız. Siz karışmayın”.

Bazı CHP'li vekiller olaya tepki gösterince AK Parti'den Mahir Ünal, eleştirilere yanıt verdi ve CHP'yi paralel yapılanma içinde olmakla suçladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA