ERDEMLİ BELEDİYESİ 7/24 SAHADA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERDEMLİ BELEDİYESİ 7/24 SAHADA


 

Koronavirüs salgınının Türkiye’de görüldüğünün duyurulmasıyla teyakkuza geçen Erdemli Belediyesi, tüm enerjisini virüse karşı mücadele ve salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan başta yaşlı ve kronik hastalıkları olanlar ile ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalara ayırdı. Sosyal belediyeciliğin önemi; salgın döneminde bir kez daha ortaya çıkarken, Erdemli Belediyesi “Evde Kal” demekle yetinmedi, sosyal belediyeciliğin örneğini en etkili şekilde sergileyip vatandaşından tam not aldı.

Haber Merkezi

Erdemli Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle (COVID-19) mücadele konusunda teyakkuz halinde. Koronavirüs salgını riskini azaltmak için sürecin en başından bu yana “Evde Kal” çağrısına yönelik sosyal belediyecilik anlayışını hakim kılıp, süratle hayata geçirdiği sosyal projeleriyle de vatandaşların evde kalmalarını kolaylaştırdı.

KARARLI DURUŞ

İlçenin dört bir tarafı 200 kişilik ekip tarafından özenle dezenfekte edildi, zabıta ekipleri Pazar yerlerine ve iş yerlerine denetimler gerçekleştirdi. Pazar yerlerinde tüm tedbirler alındı dezenfekte standı kuruldu. Giriş çıkışlar kontrol altına alındı, ücretsiz maske ve eldiven dağıtımı gerçekleştirilip vatandaşların güvenle alışveriş yapması sağlandı. İlçeyi karış karış gezen ekipler; vatandaşların Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan 14 kurala uymaları noktasında hassas olmaları, açıklanan tedbir ve kararlara uymaları konusunda çağrılarda bulundu. İçişleri Bakanlığı tarafından alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında, 60 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Erdemli Belediyesi de, evde kalmak zorunda kalan vatandaşlara yardım elini uzattı.

“HIZIR GİBİ” YETİŞTİLER

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun talimatlarıyla 2015 yılında kurulan ve bir insanlık projesi olan Limon Çiçeği; güler yüzlü ve sevgi dolu personelleriyle evlerinden dışarı çıkamayan vatandaşlarına yönelik yardım elini uzatarak “Siz arayın, biz getirelim” uygulamasıyla sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini sergileyip “Hızır Gibi” yetişti.  Buna göre Koronavirüs tedbirleri kapsamında; yetkililerin “Evde Kal” çağrısına uyan 60 yaş ve üzeri vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için, 444 5 609 telefon numarasını aramaları ve sadece istedikleri ürünlerin ücretini ödemeleri yeterli oldu. Vatandaşlar, bu zor günlerde Erdemli Belediyesi’nin “Hızır Gibi” yetiştiğini dile getirdi. Başta Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve çalışanları vatandaşların hayır duasını aldı.

HİZMETLER ONLİNE PLATFORMA TAŞINDI

Erdemli Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla ertelenen kültür ve sanat etkinliklerini, bitme noktasına gelen sosyal hayatı canlı ve diri tutmak için online hizmet uygulamasını hayata geçirdi. Erdemli Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz olarak sunduğu danışmanlık hizmetleri, eğitim, kurs, kültür-sanat, müzik, spor ve vatandaşların yüz yüze aldığı ‘Psikolojik Danışmanlık’, ‘Diyetisyen’ hizmetlerini online platformlara taşıdı. Koronavirüs salgınının Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi ilan edilmesiyle birlikte, online sisteme geçiş yaptı. Erdemli Belediyesi, koronavirüs alarmına karşı yeni önlemler almayı da ihmal etmedi. Belediye, koronavirüs hastalığı nedeniyle oluşabilecek sağlık risklerini önlemek amacıyla mükelleflerin ve vatandaşların belediye ödemelerini elektronik ortamda ebelediye.erdemli.bel.tr adresinden yapmasını sağladı.

 

İLÇENİN DÖRT BİR TARAFI DEZENFEKTE EDİLDİ

Ülkemizde yeni tip koronavirüsün (COVID-19) ortaya çıktığının duyurulmasının ardından, Erdemli Belediyesi, ilçe sakinlerinin hastalıktan korunmasına yönelik hijyen çalışmalarını en üst seviyede tutarak etkili bir mücadele örneği sergiledi. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun talimatlarıyla alınan önlemler kapsamında, belediye bünyesinde kurulan 200 kişilik dezenfekte ekipleri çalışmalarını özenle gerçekleştirdi. Belediye ekipleri; alınan tedbirler ve çalışmalar neticesinde kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere halkın yoğun kullanımında ve etkileşim içerisinde olduğu alanlarda dezenfeksiyon işlemlerini kapsamlı şekilde periyodik olarak aksatmadan sürdürdü. Erdemli Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise salgına karşı halk sağlığını korumak ve ortak olarak kullanılan alanlarda dezenfeksiyon çalışmalarına tehlike geçene kadar devam edileceği bildirildi.

‘İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN’

Koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’de vatandaşların sağlığını korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla, belediye olarak üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmeye devam ettiklerini kaydetti. Koronavirüs ile mücadelede teyakkuz halinde olduklarını ve tüm tedbirleri üst seviyede tuttuklarını belirten Tollu, koronavirüs salgınında herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı. ‘Belediyemizin tüm çalışanları ile halkımızın salgından en az şekilde etkilenmesi için büyük bir mücadele vermekteyiz’ diyen Başkan Tollu, koronavirüs salgınına karşı toplum sağlığını korumak için her bir vatandaşın kurallara uyması gerektiğine dikkati çekerek “Koronavirüs tehdidine karşı teyakkuz halindeyiz. İlçemizde vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı tüm kamu binaları, bankalar, PTT şubeleri, ibadethaneler, sağlık kuruluşları, mahalle muhtarlıkları, huzurevi, eczaneler, sanayi sitesi, STK’lar, ticari taksiler, otobüs durakları, banka ATM’leri, cadde ve sokaklar, çocuk parkları, sahil bantları ve daha birçok kamusal alanı periyodik olarak dezenfekte ediyoruz. Halkımızın huzuru ve sağlığı için çalışmalarımızı mesai gözetmeden kararlılıkla gerçekleştiriyoruz. Devletimiz ve hükümetimiz, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla vatandaşımızın koronavirüs salgınından etkilenmemesi için imkânlarını seferber etti. Bizde Erdemli Belediyesi olarak bu salgın hastalık dolayısıyla sokağa çıkamayan özellikle 60 yaş üstü vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamak için 2015 yılında hayata geçirdiğimiz bir insanlık projesi ‘Limon Çiçeği’ projemizle onlara ulaşmayı sürdürüyoruz. Halkımız bu konuyla ilgili hassasiyetlerini muhafaza etsinler. Bizler sizler için varız. 7/24 emrinizdeyiz. Bizim gerekli tedbirleri aldığımızdan da emin olsunlar. Herkesin devletimiz tarafından belirlenen kurallara uyması lazım. Eğer kurallara uyulursa Türkiye bu virüs belasını bu sıkıntıyı hızlı bir şekilde hep birlikte atlatacak ve hayat hızlı bir şekilde normale dönecektir. Biz de Erdemli Belediyesi olarak bu hastalık yok olana kadar elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Tek bir vatandaşımıza dahi bu virüsün bulaşmaması için mesai arkadaşlarımızla birlikte gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Bu bağlamda özveriyle çalışan tüm mesai arkadaşlarıma minnetlerimi sunuyorum.  Allah’ın izniyle bu zorlu süreci Millet ve Devlet olarak el birliğiyle atlatacağız. Bizler sizin için çalışıyoruz. Sizler de bizim için bu süreçte evde kalın” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA