VİRÜS VAR, HİJYEN İÇİN SU YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VİRÜS VAR, HİJYEN İÇİN SU YOK!


 

Tüm dünyanın Covid-19’dan korunabilmek için hijyenden bahsettiği bu günlerde, Dikilitaş Mahallesi’nde yaşayan 15 kişilik Sağ ailesi hijyen için gerekli olan su ve elektriğe ulaşamamaktan dolayı isyan etti. Aile üyelerinden Bilge Sağ, “Virüsten dolayı herkes temiz olunması gerektiğini söylüyor. Biz suyumuz olmadan nasıl temizlik yapabiliriz?” diye sordu.

AYŞENUR ÖNAL

Covid-19 pandemisi günlerinde hijyenin öneminden bahsedilirken Dikilitaş Mahallesi’nde oturan Sağ ailesi elektrik ve su bağlanmamasından dolayı, hijyene ulaşamıyor.  8 ay kadar önce kendi imkanlarıyla ev yapan ve tapusunu alan Sağ ailesi, 15 kişi ve bir engelli çocukla yaşadıkları evde elektrik ve susuz bir şekilde yaşamaya çalışıyor.

“HASTA OLACAKLAR DİYE KORKUYORUM”

Korona virüsü nedeniyle hijyenin daha da çok önem kazandığı bu günlerde suyu komşularından bidonlarla aldıklarını ve sadece içme suyu için kullanabildiklerini söyleyen Sema Sağ, “10 yaşında engelli bir çocuğum var. Gece tuvalete kalktığında karanlıkta ve az bir suyla onu yıkamaya çalışıyorum. Soğuk suyla yıkadığımda hem sinirleniyor, hem de hasta olmasından korkuyorum. Elektriği komşudan seyyar bir şekilde çektik. Ortalıkta prizler var, diğer çocukları korumaya çalışıyoruz ama bir anlık hareketlerinden zarar görebilirler. Zaten komşu da istediğinde elektriği kesiyor, istediğinde veriyor” dedi.

“ÖDEYECEK DURUMUMUZ YOK”

Aylardır komşulardan faturanın yarısını ödemek karşılığında su ve elektrik alabildiklerini söyleyen Emine Sağ ise, “İhtiyacımız olan şeyler bunlar. Aylardır başvurmadığımız yer kalmadı. Belediye valiliğe, valilik belediyeye yönlendiriyor. Yapı Kullanma İzni Belgesini ödeyecek durumumuz yok. Ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Rica ediyoruz bize yardımcı olunsun” diye konuştu.

“BİZ SUYUMUZ OLMADAN NASIL TEMİZLİK YAPABİLİRİZ?”

8 aydır temizlik konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Bilge Sağ, “Virüsten dolayı herkes temiz olunması gerektiğini söylüyor. Biz suyumuz olmadan nasıl temizlik yapabiliriz? Bu durumun acilen çözülmesi gerek. Kendimizi virüsten koruyabilmemiz ve çocuklarımızı yıkayıp, yemek yapabilmemiz için suya ihtiyacımız var. Her yere başvurduk, durum çözülmüyor. Herkes farklı bir yere gönderiyor. Durumumuz olsa zaten Yapı Kullanım İzni Belgesini alırdık. Rica ediyoruz, yardımcı olun, sesimizi duyun” diye isyan etti.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA