KREDİ KEFALETİ KULLANIMINDA KOLAYLIKLAR GETİRİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KREDİ KEFALETİ KULLANIMINDA KOLAYLIKLAR GETİRİLDİ


 

Haber Merkezi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) yapılan yazılı açıklama ile kredi kefaleti kullanımlarında getirilen kolaylıklar hakkında bilgi verdi. Buna göre vergi ve prim borcu olan işletmeler de bu yılın sonuna kadar kredi kefaleti başvurusunda bulunabilecek. Ayrıca kredi limitleri yükseltildi ve bu sayede sağlanan kefaletlerin toplam bakiye tutarı iki katına çıkarıldı.

‘KREDİ GARANTİ KURUMLARINA SAĞLANAN HAZİNE DESTEĞİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR’

TOBB’dan yapılan yazılı açıklama şöyle:

“30.03.2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2325 sayılı Kararla ‘Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanan Hazine Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’ yürürlüğe girdi. Söz konusu kararla birlikte yapılan değişiklikler arasında aşağıda yer verilen maddeler önem taşımaktadır.

Kredi kefaleti kullanan işletmeler, 6183 sayılı AATUHK m. 22/A maddesi ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 90’ıncı maddesinin 6’ıncı fıkrası kapsamında aranacak koşullar düzenlemeden çıkartılmıştır. Ayrıca işletmelerin vergi dairesine ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcunun bulunmamasına ilişkin koşul 31.12.2020 tarihine kadar aranmayacaktır. Bu sayede vergi ve prim borcu olan işletmeler de 31.12.2020 tarihine kadar, kredi kefaleti başvurusunda bulunabileceklerdir.

Kararın 4’üncü maddesinin 2’nci fıkrasının ğ bendinde yer bulan kredi limitlerinde değişikliğe gidilmiştir. Buna göre limitler 31.12.2020 tarihine kadar, KOBİ’ler için 25 milyon TL’den 50 milyon TL’ye; KOBİ dışında kalan yararlanıcılar için 200 milyon TL’den 350 milyon TL’ye artırılmıştır.

Kararın 4’üncü maddesinin 2’nci fıkrasının b bendinde yer alan limit 250 milyar TL’den, 500 milyar TL’ye çıkartılmıştır. Bu sayede sağlanan kefaletlerin toplam bakiye tutarı iki katına çıkmıştır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA