AKDENİZ BELEDİYE BİNASINDA ‘KORONAVİRÜS’ TEDBİRLERİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ BELEDİYE BİNASINDA ‘KORONAVİRÜS’ TEDBİRLERİ


 

Akdeniz Belediyesi’ne gelen vatandaşların önce ateşi ölçülüyor. Ardından ayaklarına galoş giydirilen vatandaşların, dezenfektan sıvı veya kolonya ile elleri sterilize ediliyor. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yaptığı açıklamada; vatandaşlara, acil bir durum veya zorunlu olmadıkça evden çıkmama çağrısını yineledi.

Haber Merkezi 

Akdeniz Belediyesi, ilçe genelinde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre ait bina, ofis ve depoları Koronavirüs salgınına karşı ilaçlarken, belediye binasında da hijyen sağlayıp gerekli tedbirleri alıyor. Çeşitli iş ve işlemleri için belediye binasına gelen vatandaşların, öncelikle kapı girişinde görevli zabıta personeli tarafından önce ateş ölçer cihazı ile vücut ısısı tespit ediliyor. Ateşi normal seviyede olan vatandaşların, ayaklarına galoş giymesi sağlanıyor, sonrasında ise elleri dezenfektan ve kolonya yardımıyla sterilize ediliyor. Bu arada; ateş ölçer cihazı ile yapılan kontrolde vücut ısısı normalin üstünde çıkanlar da en yakın zamanda sağlık kuruluşuna başvurması yönünde uyarılıyor.

“BİLİM KURULU’NUN TAVSİYELERİNE MUTLAKA UYALIM!”

Vatandaşlara; acil veya zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları çağrısını yineleyen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, birçok iş ve işlemin, internet ortamında belediye web sayfası üzerinden yapılabildiğini hatırlattı. Başkan Gültak, “Akdeniz Vefa Sosyal Destek Grubu’nda yer alan zabıtalarımız, özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımız evden ayrılmasın diye, temel ihtiyaçlarını alıp evlerine ulaştırıyor, ev dışında yapılması gereken zorunlu işlemlerini de yine onlar adına yapıyor” diye konuştu. Tüm dünyanın zor günlerden geçtiğine işaret eden Başkan Gültak; “Bilim Kurulu’nun, devlet ve hükümet yetkililerimizin açıklamalarına kesinlikle uyalım. Lütfen, hem kendi sağlığınızı, hem de sevdiklerinizin ve toplumun sağlığını düşünerek hareket edelim. Zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım, kalabalık ortamlardan katiyen uzak durup sosyal mesafemizi koruyalım. Bu zor günleri millet olarak hep beraber aşacağız. Tabi bu krizi en az kayıpla atlatabilmek için de tedbirlere mutlaka uyalım” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA