ÜCRET DEĞİL, EKİPMAN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜCRET DEĞİL, EKİPMAN!


 

Sağlıksız koşullarda Koronavirüsü ile mücadele etmeye çalışan sağlık emekçileri öncelikli olarak ek ücret değil, sağlıklı iş koşulları talep ediyor.

Haber Merkezi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi  Yönetim Kurulu tarafından  sağlık emekçilerinin, bu pandemide,  önceliğinin, ek ödeme değil, personele enfeksiyondan koruyacak ekipmanların yeterince sağlanması olduğu belirtilen yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Tavan performans uygulaması her ne kadar, sadece hastanelerde  çalışan sağlık emekçilerinin küçük bir kısmını içerse de iyi niyetli bir girişim olarak bakıyoruz. Ancak birinci basamak Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 gibi birimlerde çalışanlara etkisi olmamaktadır. Sağlık bir bütün olarak değerlendirilmeli ve en azından bu felaket geçene kadar, canlarını ortaya koyan sağlık çalışanları, geçim derdini düşünmemelidir.

Sağlık çalışanlarının önceliği, kendileri ve yakınlarını tehdit eden pandemi  tehlikesiydi. Bu nedenle acilen koruyucu ekipman ve dezenfektan ihtiyaçlarının giderilmesi ve devamlılığının sağlanması hayati önemdedir. Mersin bazında merkez ilçelerde Aile Sağlığı Merkezlerinden alınan bilgilere göre günlük çalışan kişi başı bir çift eldiven bir veya iki adet cerrahi maske ve 1 litre el dezenfektanı verilmiştir.

“TÜM KORUYUCU EKİPMAN VE DEZENFEKTANLARIN SAĞLIK BAKANLIĞINCA KARŞILANMASI GEREKMEKTEDİR”

Aile Sağlık Merkezleri yasa gereği koruyucu ekipmanları kendileri temin etmek zorundadır. Ancak bu yasa hazırlandığında pandemi düşünülmediğinden bu yükü hiçbir aile hekimliği birimi kaldıramaz. Bu nedenle pandemi döneminde tüm koruyucu ekipman ve dezenfektanların Sağlık Bakanlığınca karşılanması gerekmektedir.

Bizler, doğrudan sahadan aldığımız bilgiler ışığında Mersin Sağlık Müdürlüğüne ve pandemi hastanesi olarak hizmet verecek hastane başhekimliklerine talep ve önerilerimizi yazılı olarak da bildirdik. Bu salgının en kısa sürede en az kayıpla atlatılabilmesi için imkânlar ölçüsünde sağlık çalışanlarına en yüksek güvenlik imkanlarının sağlanması konusu birinci önceliğimiz olacaktır”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA