KRİZ MERKEZİ’NDEN GIDA VE İLAÇ YARDIMI HATTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KRİZ MERKEZİ’NDEN GIDA VE İLAÇ YARDIMI HATTI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde oluşturulan Kriz Merkezi’nde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar için gıda ve eczane kodlu olmak üzere iki yeni hat açıldı, dezenfeksiyon işlemleri için de yeni bir hat oluşturuldu.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Koronavirüs salgını ile tüm il genelinde, ilçe belediyeleri ile koordineli ve etkin mücadele yürütebilmek adına 16 Mart’ta kurulan Kriz Merkezi, evden çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü vatandaşların gıda ve ilaç ihtiyaçlarını karşılamak üzere harekete geçti. Kriz Merkezi’nde gıda ve eczane kodlu olmak üzere iki yeni hat açıldı, dezenfeksiyon işlemleri için de yeni bir hat oluşturuldu.

GIDA İÇİN 1’İ, ECZANE İÇİN 2’Yİ TUŞLAMALARI YETERLİ

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlere her gün bir yenisi eklenirken, Büyükşehir Belediyesi de alınan önlemlerde vatandaşların mağdur olmaması için gerekli destekleri anında sağlayarak, yaş almışları ve kronik rahatsızlıkları olanların mağduriyetini en aza indiriyor.

Kriz Merkezi biriminde gıda (yemek yardımı) ve eczane (ilaç yardımı) olarak 2 yeni hat daha oluşturuldu. 65 yaş üstü hastaların ihtiyaçlarını iletmeleri halinde, istedikleri eczaneden, raporlu ilaçları alınıp kendilerine ulaştırılacak veya talep doğrultusunda yemek yardımı yapılacak.

Evden çıkamayan yaş almışlar ve kronik rahatsızlığı olanlar 0324 533 37 21 numaralı Kriz Merkezi’ni arayarak aşhane ve gıda yardımları için 1’i, eczane ilaç işlemleri için 2’yi tuşlayarak destek alabilecek.  Dezenfeksiyon işlemleri için ise aynı numaradan 3’ün tuşlanması yeterli olacak.

BİR HAFTADA 702 ÇAĞRI GELDİ

23 ilaçlama personeli, 8 çağrı karşılama personeli, 3 sorumlu doktor, 1 ilçe koordinasyon ve dokümantasyon sorumlusu, 1 ilaçlama ekip sorumlusu, 1 dezenfeksiyon plan sorumlusu, 2 psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı ve 2 şoför ile gece-gündüz çalışan Kriz Merkezi, bir haftalık süre içerisinde 702 çağrı kaydı alarak, gerekli yönlendirmeler ve dezenfeksiyon işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağladı. 

Bu çağrılardan 127’sine Büyükşehir Belediyesi, 135’ine ise ilçe belediyeleri aracılığıyla dezenfeksiyon işlemi yapılması için gerekli yönlendirmeler yapıldı.  Kriz Merkezi’nde yalnızca kamu kurum ve kuruluşlarının ilaçlama talepleri karşılanmıyor. Vatandaşların virüs, virüse karşı korunma yöntemleri, dezenfeksiyon ve kişisel temizlikte dikkat etmeleri gereken noktalar konusunda bilgilendirmeler de yapılıyor. Gelen 702 çağrının 340’ı vatandaşların bilgilendirme alma amaçlı yaptığı çağrılardan oluştu. Kriz Merkezi’ne ulaşan vatandaşlar, çağrı karşılama personeli tarafından evlerine veya işyerlerine nasıl dezenfeksiyon işlemi yapmaları ve kişisel temizlikleri ile ilgili nelere dikkat etmeleri gerektiği gibi konularda bilgilendirildi.

BİR HAFTA İÇERİSİNDE 2 BİN 317 ALAN DEZENFEKTE EDİLDİ

Gelen çağrıların yanı sıra Kriz Merkezi ekibi tarafından hazırlanan plan ve program dahilinde 16 -22 Mart tarihleri arasında 1333 işyeri dezenfekte edildi.

Merkez dışındaki 9 ilçede ise ilçe müdürlükleri koordinasyonunda 21 ekip, toplam 72 personel tarafından 744 litre dezenfektan kullanılarak, 984 kamu kurum ve ortak kullanım noktaları steril hale getirildi. Kriz Merkezi’ne gelen çağrılar ve ilçelerde yapılan çalışmalarla birlikte toplam 2 bin 317 alan dezenfekte edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA