AKDENİZ’DE HURDACILAR KAPATILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE HURDACILAR KAPATILIYOR


 

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, Akdeniz merkez mahalleleri içinde bulunan ve kaçak şekilde faaliyet gösterdiği, toplum sağlığını tehdit ettiği tespit edilen hurdacıların faaliyetine son veriliyor.

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, hem insan sağlığını hem de çevreyi olumsuz yönde etkileyen ve vatandaşları rahatsız eden mahalle aralarındaki hurdacıları kapatarak mühürlüyor.

Diğer yandan; Kriz Masası koordinesinde oluşturulan ilaçlama ekibi de Koronavirüs salgınıyla mücadelesinde, kamu ve özel sektöre ait binaların yanı sıra, çocuk parkları ve oyun grupları, yeşil alanlar, resmi kurumlara ait araçlar ile servis araçlarında da ilaçlamalar kesintisiz şekilde devam ediyor. Akdeniz’de bulunan binlerce çöp konteynırı da virüse karşı düzenli olarak ilaçlanıp dezenfekte ediliyor.

“ŞEHİR MERKEZİNDE HURDACILIK FAALİYETİ CİDDİ SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇABİLİR”

Akdeniz Belediyesi olarak, tüm dünyayı tehdit eden Koronavirüs salgınına karşı topyekün mücadele başlattıklarının altını çizen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, gece gündüz fark etmeden denetimlere çıkan zabıta ekiplerinin, kent merkezinde, insan ve çevre sağlığını tehdit eden koşullarda ve kaçak faaliyet gösterdiği anlaşılan hurdacıların faaliyetine son verdiğini belirtti.

“Hiçbir ticari kazanç, insanlarımızın hayatından ve sağlığından daha değerli değildir” diyen Başkan Gültak sözlerini şöyle sürdürdü; “Kent merkezinde hurda ve benzeri atıkların depolanması, fare, haşere ve sinek gibi hastalık taşıyıcı canlıların üremesi ve çoğalmasına yol açtığından, toplum sağlığını tehdit eden çok ciddi sonuçlar ortaya çıkabilmektedir.

Öte yandan hurdacıların; kent merkezi ve halkın yoğun olarak yaşadığı mahallelerimizde faaliyet göstermesi, yasal anlamda da sorun ve sıkıntılara yol açmaktadır. Bu nedenle Zabıta ekiplerimiz, denetimlere çıkarak halk sağlığını riske atan bu tür işyerlerini denetlemekte ve mühürleyip kapatmaktadır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA