“EBA TV, GERİCİ EĞİTİMİN EKRANA ÇIKARAK MEŞHUR OLAN HALİDİR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“EBA TV, GERİCİ EĞİTİMİN EKRANA ÇIKARAK MEŞHUR OLAN HALİDİR!”


 

Haber Merkezi

EBA TV üzerinden başlayan uzaktan eğitimin ilk günü, hem eğitim hem de öğrenci velileri tarafından tepkiyle karşılandı. Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, EBA TV ile ilgili yaptığı yazılı açıklama ile “EBA TV, gerici eğitimin ekrana çıkarak meşhur olan halidir!” mesajı verdi.

Birçok dünya ülkesi gibi Türkiye’nin de korona virüs ile mücadele ettiğini vurgulayan Boyar, salgının en çok zarar verdiği alanların başında da eğitimin geldiğini belirtti. Salgın nedeniyle ara verilen eğitimin, uzaktan, internet ve TV aracılığıyla devam etmeye başladığını aktaran Hakan Boyar, “Ne var ki Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çağrısıyla bugün okula gider gibi hazırlanıp TRT EBA (EĞİTİM BİLİŞİM AĞI) TV'nin başına geçen öğrenciler ve aileleri şok yaşamışlardır. EBA TV'nin, AKP tarafından giderek gericileştirilen eğitimin, ekran bulmuş hali olduğu ayyuka çıkmıştır.

“AKP'Yİ MEMNUN ETME YAYININDAN İBARET”

Bu ilk gün, EBA TV'nin biçimsel olarak çağdaş eğitim ve iletişim bilimlerinin hakikatlerinden uzak, içerik olarak ise AKP'yi memnun etme yayınından ibaret olduğunu ortaya koymuştur. Her bir karesi dini motiflerle süslenmiş, siyasi propaganda yapmaktan hiç utanmadan hazırlanan uzaktan eğitimin ilk günündeki skandallardan başlıcalarını sıralayacak olursak, öne çıkanlar şunlardır: EBA TV, Ders aralarında, bir eğitim kanalından çok "çocuklar için kuran kursu" yayınına dönüşmüştür. İlahiler ve cami videolarıyla doldurulan ders araları, eğitimden/pedagojiden uzaklığın göstergesi olmuştur.

 EBA'da kütüphane kısmındaki ‘eğlence ve oyun’ bölümünde ‘Yusuf'un Dünyası’ içeriğinin, 1.bölümden 26. bölüme kadar tamamen dini içerikle hazırlandığı görülmüştür. Zaten yayın yapan ekranda TRT Diyanet logosunun görünüyor olması, başlı başına bir skandal olmuştur. Buradaki hikayelerde annelerin hep türbanlı, dedelerin hep sakallı ve tesbihli, her odada muhakkak bir seccade bulunması gibi ayrıntılar, niyetin eğitimle ya da çocukların teneffüs saatlerini güzel geçirmesiyle hiç alakası olmadığını göstermektedir.

“PEDAGOJİNİN TÜM KURALLARI ÇİĞNENDİ”

Ortaokul öğrencileri için verilecek yayından 5 dakika önce koyulan içerik de skandallara tüy dikmiştir. Bilimi, aklın yolunu, hayatı öğrenmek için ekran başına geçen çocuklar, Adnan Menderes'in idamını ‘belgesel’ adı altında izlemek zorunda kalmıştır. Belgeselde Menderes'in idamının ‘sehpaya atılan tekme’ye kadar ince ince tariflenmesi ise 10 dakikada pedagojinin tüm kurallarının nasıl çiğnenebileceğini göstermiştir.

Her ne kadar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, gelen tepkiler üzerine "Gözden kaçırdığım birkaç dakikalık bir görüntünün üzerine titrediğim sisteme verdiği zararı konuşuyor olmanın ne kadar rahatsız edici olduğunu anlatamam. O görüntüleri onaylamıyorum" dese de, bu rezaletin anlaşılabilir bir tarafı bulunmamaktadır.

LÜKSLÜĞÜYLE BİLİNEN DİYANET İÇİN MATERYALİST VURGUSU!

EBA TV'nin lise yayınları için ekran başına geçenler de daha şanslı olmamıştır. Derslerden geri kalmayacakları yayınlar umarak TV karşısına geçen gençleri, bir cami görüntüsü önünde ‘Sordum sarı çiçeğe’ diye ilahi söyleyen bir grup adam karşılamıştır.

Lise öğrencileri için yapılan yayınlardan bazılarında kavramların da yanlış, çarpıtılarak öğretildiği görülmüştür. Örneğin, materyalizm kavramı, ‘Günümüzde siyasi, sosyal, ekonomik, vb. alanda etkisini gösterir. Pahalı ev, lüks araba, yüksek makam, hayattaki başarıların göstergeleri olmaktadır’ gibi saçma bir biçimde öğretilmiştir.

İşin ilginç tarafı bu öğreti doğru kabul edilirse, yayın aralarında logosu görünen, bütçesinin devliği ve makam araçlarının lükslüğüyle bilinen Diyanet'in materyalist olduğu sonucuna varılabilmektedir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA