BİR DARBE DE KORONA VURDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİR DARBE DE KORONA VURDU!


 

Korona virüsünün ardından sosyal mesafeleşmeye insanların daha çok dikkat edeceğini düşünerek taksilere yönelim olacağını düşünen Forum Taksi Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gürkan, “AVM’ler de boş, sokaklarda boş. Çalışanlar var sadece onlarda toplu taşımaları kullanmaya devam ediyor” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Benzine ardı ardına yapılan zamlardan sonra çok fazla müşteri kaybeden taksi şoförleri, şimdi de korona virüsünden dolayı müşteri kaybetmeye devam ediyor. İnsanların kendilerini korumak için eve kapandığı bu günlerde toplu taşımalar yerine taksilerin tercih edilebileceğini düşünen Forum Taksi Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gürkan, karantina sürecinin başlamasının ardından sokakların ve AVM’lerin boş kalmasının kendi sektörlerini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Korona virüsünün Türkiye’de görülmeye başlamasının hemen ardından bilgilendirildiklerini söyleyen Gürkan, “Korona konusunda Şoförler Odası ve belediye tüm şoför arkadaşları bilgilendirdiler. Bizlerde gelen müşterilere; nasıl yaklaşılması, nasıl konuşulması, nasıl davranılması hakkında bilgiler veriyoruz. Araçlarımızda kolonya, peçete, dezenfektan bulunduruyoruz ve sık sık ellerimizi bunlarla temizliyoruz. Bununla ilgili saç, sakal tıraşı, araç temizliği gibi detaylara dikkat ediyoruz. Özellikle direksiyon ve vites kolunun sık sık temizlenmesine dikkat ediyoruz. Müşterilerle selamlaşmıyoruz, müşteri valizi olduğunda valize dokunulmaması için de uyarıda bulunuyoruz. Eğer illaki isterlerse de eldiven kullanılarak konulması için uyarılar yapıyoruz” dedi.

“BİZ DE TEDİRGİNİZ”

İnsanların sosyal mesafeyi koruyabilmesi için toplu taşımalardan taksilere yönelmesini beklediğini belirten Gürkan, “AVM’ler de boş, sokaklarda boş. Çalışanlar var sadece onlarda toplu taşımaları kullanmaya devam ediyor. Bizlerde sokaklardayız 7/24. Fakat insanlar zaten tedirgin, toplu taşımalar büyük oranda daha az kullanılmaya başlandı. Yönelme olur diye bekliyorduk ama herkes kendi karantina sürecini başlatmış, dışarı çıkmıyor. İnsan olarak biz de tedirgin olduğumuz için önlemimizi alıyoruz. İnsanların bu konuda daha duyarlı olmasını istiyorum, daha temiz ve daha dikkatli olunması gerekiyor” diye uyarıda bulundu.

“MERSİNLİLER ENDİŞE ETMESİN”

Taksilerin dezenfekte edilmesi için ilk Türkiye’de ilk görüldüğü günden itibaren çalışmalar yaptıklarını söyleyen Mersin Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, “Corona virüs ile tüm bakterilerin yok edilmesine yönelik, 1000 Taksi ve 200’e yakın minibüsün ilaçlanmasını geçen hafta her gün yüzlerce insanımızın girip çıktığı oda binamızın tüm katlarını ilaçlatarak başlattık. Daha sonraki günlerde onlarca taksi ve MESKOP’a ait 184 minibüsün ilaçlanmasını gerçekleştirdik” dedi.

Mersin halkının hiçbir endişeye kapılmaması gerektiğini söyleyen Sarı, “Taksilerin virüs, bakteri ve mikroplara karşı ozon-3 ve haşerelere karşıda biyosidal ürünle ilaçlanması yapılmıştır. Dezenfekte edilen araçlarımız kayıt altına alınmış ve ilaçlanan araçlara ‘bu araç ilaçlanmıştır’ uyarı çıkartmaları yapıştırılmıştır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA