GIDA YÜKLÜ TIRLAR KAPIDA KALDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GIDA YÜKLÜ TIRLAR KAPIDA KALDI!


 

Yurtdışıda çalışan lojistikçiler 14 gün karantinaya alınan şoförler nedeniyle gıda yüklü tırlar gümrük kapılarında yığıldı kaldı! Yüklere zarar gelmeden çözüm üretilmesini isteyen lojistikler yetkililere seslendi!

HEDİYE EROĞLU

Dünya çapında büyük etki yaratan koronavirüs salgını uluslararası nakliye sektörünü de etkiledi. Binlerce tır şoförü sınır kapılarında 14 günlük karantina sürelerinin dolmasını beklerken, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Fatih Şener, “Bu süre nedeniyle sevkiyatlar aksıyor. Vizesi olan şoför bulmakta zorlanıyoruz. TIR şoförleri için farklı bir yöntem uygulanmasını bekliyoruz” dedi.

SEKTÖRÜN SESİ MEHMET DENİZ OLDU

Lojistik üssü Mersin’de de sektörün sesi Erman Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz oldu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su’ya konuyu bizzat aktaran Deniz, Avrupa ülkelerine yaş meyve sebze ve bozulabilir gıda taşımacılığı ile ilgili yaşanan mağduriyetin giderilmesini istedi.

Deniz, “Bildiğiniz üzere, yaş meyve sebze ve gıda üretim merkezi olan, Mersin, Akdeniz ve Ege Bölgelerinden bozulabilir ürün taşıyan TIR'larımız herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan, geçiş üstünlüğü ve özellikle bu dönemde tanınan kolaylıklar ile AB içinde transit taşımayı yapabilmektedir. Ancak, ülkemizin yaygın virüs nedeniyle aldığı kararlar çerçevesinde Avrupa'dan gelen şoförlerimize 14 gün kuralı uygulamaktadır. Bu kapsama 14 gün kuralı öncesi giren şoförlerimiz de dahil edilmiştir. Şu anda yaş meyve sebze ve bozulabilir gıda yüklü yüzlerce TIR Kapıkule Gümrüğü'nde Avrupa'ya geçmek üzere beklemektedir.

Öte yandan, Avrupa'dan gelen yabancı uyruklu TIR'lar ve şoförleri ülkemize girebilmekte, yüklerini boşaltıp, tekrar yükleyip geri dönebilmektedir.

14 gün kuralı ülkeye giren her Türk uyruklu şoföre uygulanmaktadır. Durumu sayın Valimiz Ali İhsan Su’ ya da arz ettim. Edirne Valisi'nden aldığı bilgiye göre karşıdan gelen şoförlerimizin tampon bölgede ülkeye girmeden araç değiştireceği bilgisi verilmiştir. Ayrıca Ankara konuşlu elçilikler de kapalı bulunduklarından vizesi biten şoförlerimize de vize alamıyoruz. Gerek bölgemizin, gerekse lojistik firmalarımızın mağduriyetlerinin makul görülecek şekilde çözülmesini arz etmekteyiz. Sektörün beklentisi hastalık taşımayan şoförlerimize izin verilmesi yöndedir. Gıda yüklü tırlarımızın yüklerine zarar gelmeden ilginizi beklemekteyiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA