“ACİL EYLEM PLANINA İHTİYAÇ VAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ACİL EYLEM PLANINA İHTİYAÇ VAR”


 

Korona virüsüne karşı acilen bir eylem planı yapılması gerektiğini söyleyen İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, “Hangi yöntemi tercih ederek mücadeleye başlayacağımızı şeffaf yönetimimiz hemen paylaşmalı, hareket planlamalarını açıklıkla sunmalıdır. Zira bu virüse bir canımızı daha feda etmek hiç birimiz istemiyoruz” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin acilen korona virüsüne karşı eylem planı oluşturmasını istedi.

Avrupa’daki yöntemlerin başarısıyla ilgili kanıtlanmış bir yöntemin olmadığını söyleyen Sıdalı, “ Ama Çin’le ilgili var. Çünkü Çin ilk karşılaşan ülke olmasına rağmen bu belayı başından savmış görünüyor. Peki, bunu nasıl başarmış? Çin Hükümeti iki temel hedef belirlemiş; can kaybını durdurmak, ekonomik çöküşü önlemek. Bizde can kaybını önlemek için acil olarak yöntemimizi belirlemeliyiz. Hangi yöntemi tercih ederek mücadeleye başlayacağımızı şeffaf yönetimimiz hemen paylaşmalı, hareket planlamalarını açıklıkla sunmalıdır. Zira bu virüse bir canımızı daha feda etmek hiç birimiz istemiyoruz” dedi.

“KENDİNE YETMENİN ÖNEMİNİ VURGULADIK”

Yaşanan salgının bir de ekonomik boyutu olduğunu söyleyen Sıdalı, “Devletin en temel görevi, halkının refah ve huzur içerisinde sağlıklı bir hayat sürmesidir. Dolayısıyla ekonomimizin tüm dünyayı saran böyle bir kriz sırasında ve sonrasında tüm tehditleri bertaraf ederek ayakta kalması çok önemli. Hem bu kriz esnasında hem de kriz sonrasında normale dönecek hayatlarımızda güçlü bir ekonomiye, kararlı ve yeterli bir ekonomi yönetimine ihtiyacımız var. Bu kürsüden sıklıkla ekonomik bağımsızlığın siyasi bağımsızlık kadar önemli olduğunu, biri olmadan diğerinin tam bağımsızlık için yeterli olamayacağını vurguladık ve uygulamadaki yanlışlıkları hep eleştirdik; tarımın, üreterek kendine yetmenin önemini vurguladık” diye konuştu.

Yine ekonomik önlemlerde yavaş davranılmasından duyduğu endişeyi dile getiren Sıdalı, “Çünkü koronanın ekonomik alanda yarattığı pandemi birkaç haftadır ülkemizi zaten vurmuş durumda ama özellikle son hafta durum çok daha vahim bir boyut aldı. Umarım, ekonomi paketiniz mağdurlara kaynak yaratır, senelerdir tıkanmış olan ve koronayla bu tıkanıklığı ciğerlerine inmiş olan ekonomimizi de bu hastalığın pençesinden kurtarır” diye temennide bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA