AKDENİZ BELEDİYESİ KORONAVİRÜSE KARŞI TEYAKKUZDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ BELEDİYESİ KORONAVİRÜSE KARŞI TEYAKKUZDA!


 

Akdeniz Belediyesi, ülkemizde de görülen Koronavirüs salgınına karşı bir “Kriz Masası” oluşturarak, ölümcül virüse karşı kamu kurumları başta olmak üzere, tüm ilçe sınırlarında ilaçlama ve dezenfekte çalışması yapıyor.

Haber Merkezi

Koronavirüs tehdidine karşı adeta teyakkuza geçen Akdeniz Belediyesi; Park ve Bahçeler ile Çevre Koruma ve Kontrol müdürlüklerinden personelin yer aldığı ilaçlama ekibi oluşturdu. Bu ekipler, kamu kurumları, okullar, camiler, sağlık ocakları, liman sahası, emniyet binaları, özel hastaneler, taziye evleri, parklar ve sosyal tesisler, basın kuruluşları ve sivil toplum örgütleri, yöre dernekleri, sendika, muhtarlık, banka ve basın kuruluşlarına ait binalarda dezenfekte çalışması gerçekleştiriyor.

Evlerinin ilaçlanmasını isteyen vatandaşlardan gelen talepler de programa alınarak en kısa süre içinde ekiplerce müdahale ediliyor. Çalıştığı resmi veya özel kuruma ait binanın ilaçlanmasını isteyenler, Akdeniz Belediyesi’nin (0324-3366583) numaralı telefonu aracılığıyla santrale bağlanıp taleplerini iletebiliyor.

BAŞKAN GÜLTAK; “RİSKİ KESİNLİKLE CİDDİYE ALALIM!”

Merkez-kırsal ayırımı olmadan bütün ilçe genelinde devam eden çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Koronavirüs riskine karşı alınması gereken önlemlere uyulması noktasında vatandaşları uyardı. Temizlik ve hijyen kurallarına çok daha fazla dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Gültak, kendisinin de sağlıkçı olduğunu hatırlatarak, tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce ölüme yol açan Koronavirüs tehdidini mutlaka ciddiye almak gerektiğinin altını çizdi.

“KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK DURALIM”

Başkan Mustafa Gültak; Akdeniz Belediyesi olarak, bir ‘Kriz Masası’ oluşturduklarını ve mobil ekipler eliyle; Koronavirüs tehdidine karşı yoğun bir ilaçlama ve dezenfekte çalışması başlattıklarını kaydetti. Mersin’de vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla, belediye olarak üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getireceklerini vurgulayan Başkan Gültak, Mersin İl Sağlık Müdürlüğünden onaylı dezenfekte ilaçları ile talep gelen veya belirlenen bütün kamu kurum ve kuruluşlarının titizlikle ilaçlanıp virüse karşı dezenfekte edildiğini belirtti.

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; “Vatandaşlarımızdan da isteğimiz, bu riskli günlerde kişisel temizliklerine ve hijyene çok özen göstermeleri; ayrıca kalabalık ortamlardan uzak durmalarıdır. Koronavirüs; temas yoluyla insandan insana bulaşıyor. Bu nedenle teması ne kadar azaltırsak, virüsü de o kadar kolay ve çabuk yenebiliriz. Bu nedenle kalabalık ortamlardan uzak durmalı, gerekirse bir süre evlerimizden çıkmamalıyız. Devletimizin ve hükümetimizin belirlediği bir takım kurallara da mutlaka uymalı, kendimizi, ailemizi ve başkalarını riske atacak şeylerden uzak durmalıyız” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA