TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ALKIŞLANACAK HİZMET! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ALKIŞLANACAK HİZMET!


 

Haber Merkezi

Tarsus Belediyesi, tüm dünyada etkisini artarak devam ettiren Coronavirüsü ile mücadele kapsamında, kendi laboratuvarlarında ürettiği dezenfektanları halka ücretsiz olarak dağıtıyor.

Tarsus Belediyesi maske üretimiyle birlikte el dezenfektanı üretimine başladı. Dünya Sağlık Örgütü’nün el yıkama formasyonunu uygulayarak, günde 500 litre dezenfektan üretimini aralıksız olarak sürdürüyor.

Belediye Tesislerinde bulunan Sağlık İşleri Müdürlüğü Laboratuvarında üretilen dezenfektanlar, hijyenik bir ortamda şişelendikten sonra halka dağıtılıyor. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın oluşturduğu 14 ekip kapı kapı dolaşıp, el dezenfektanlarının dağıtımı gerçekleştiriyor.

Coronavirüs salgın hastalığına karşı önleyici tedbirler kapsamında dezenfektan üretimin devam edeceğini belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,” Salgın hastalık riskine karşılık Tarsus genelinde çalışmalarımızı özenle sürdürüyoruz. İlçe genelinde kamu binaları, yol, kaldırım, çöp konteynerleri, sağlık ocakları, eczaneler, parklar, huzur evi ve halkın ortak kullanım alanlarında ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarımız ekiplerimiz tarafından özveriyle sürdürülüyor. Bu kapsamda titizlikle sürdürdüğümüz çalışmalarımızın yanı sıra halkımızın doğru bilgilendirilmesi açısından gerek sosyal medya hesaplarımızdan ve billboardlarımızdan uyarılar yapıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın kişisel hijyene dikkat etmelerini ve yapılan uyarılara özenle uymalarını rica ediyorum,” dedi.

Başkan Bozdoğan, virüsle mücadele konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade ederek, “Maske yapımıyla birlikte dezenfektan üretimine başladık. Günde 500 litre kadar dezenfektan üretiyoruz. Bu 500 litre sadece kişisel olarak değil aynı zamanda kurumların, dairelerin, sitelerin ve özellikle İşhanlarının temizliğinde de kullanılabilen dezenfektanlar üretiyoruz. Son derece steril bir vaziyette hazırlanıyor. Dünya standartlarına uygun şekilde hazırladığımız dezenfektanlar. Bu konuda bize yardımcı olan 5 bin adet şişe temin eden Hüner Yapı’ya, yine püskürtme cihazlarını veren Akgün gibi şirketlerimize teşekkür ediyorum yaptığımız bu çalışmada ortaya tam bir seferberlik olayı ortaya çıktı. Halkımın çok duyarlı olmasından çok çok mutlu oluyorum, ama onlardan her zaman söylediğim gibi tekrar rica ediyorum “Lütfen Evlerinde Kalsınlar” biz onların, özellikle ihtiyacı olan ailelerimizin erzaklarını da hazırlıyoruz, evlerine tek tek ulaştıracağız, alışveriş yapmak isteyen halkımızın bizi bir araması yeterli, biz gideriz onların yerine alışverişini de yapar kendilerine teslim ederiz. Yeter ki evde kalsınlar yeter ki temastan uzak dursunlar. Dezenfektan dağıtımıyla ilgili 14 tane ekip oluştu, ekipteki arkadaşlar ev ev dezenfektanları, maskeleri, eldivenleri halkımıza ulaştıracaklar. Burada çok ciddi bir tedbir almak zorundayız” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA