HÜSEYİN ŞAMAN VİRÜSTEN ÖLMEDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HÜSEYİN ŞAMAN VİRÜSTEN ÖLMEDİ!


 

Ülkenin tanınmış iş insanlarından Şamanlar A.Ş.’nin kurucularından Hüseyin Şaman’ın Mersin’de korona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğine dair iddialara ailesinden “Hayır böyle bir durum yok” açıklaması geldi.

HEDİYE EROĞLU

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü tehdidinin insanlarda yarattığı panik havası linç kültürüne dönüşüyor! Türkiye’de her geçen gün büyüyen salgın riski, asılsız iddialar ile daha da tehlikeyi bir boyut almış durumda.

Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, virüse bağlı bir kişinin öldüğünü açıklaması sonrası, Mersin’de önceki gün vefat eden tanınmış iş insanlarından Şamanlar A.Ş.’nin kurucularından Hüseyin Şaman ile ilişkilendirilerek, sosyal medyada virüsten öldüğüne yönelik iddialar gündeme taşındı.

Sosyal medyada hızla yayılan iddialar kentte büyük infiale neden oldu. Bakan Koca’nın, virüsten ölen kişi ile ilgili hastanın 89 yaşında bir iş insanı olduğu ve virüsü Çin temaslı bir çalışanından aldığı bilgisini paylaşması ile Hüseyin Şaman’ın iş insanı olması nedeniyle doğrudan kendisi ile alakalı hale getirildi. Şaman’ın vefatı ile ilgili “89 yaşında hayatını kaybetti” haberleri ise iddiaların doğruluğunu pekiştirmek adına kullanıldı.

“BİR YILDIR EVDEN ÇIKMIYORDU”

Ancak gerçeklerin böyle olmadığı açıklandı. Şaman ailesi yaptığı açıklama ile iddialara tepki göstererek, bilgi kirliliği yaratanlara tepki gösterdi. Hüseyin Şaman’ın kızı Demet Şaman Tarlakazan gazetemize yaptığı açıklama ile babasının 5 yıldan uzun bir süredir alzheimer tedavisi gördüğünü ve faal bir iş yaşantısı olmadığını söyledi.

Yaklaşık bir yıldır evden dışarı çıkmayan babasının son günlerde durumunun kötüye gitmesi üzerine eve 2 defa doktor çağırdıklarını da aktaran Demet Şaman Tarlakazan, “Doktorumuzun babamı muayenesi ile ilgili resmi kayıtlar bulunmakta. Son günlerde prostattan kaynaklı yemeğe güçlü çekmekteydi ve zayıflamıştı. Bunu için eve doktor çağırdık. Babamda korona virüsü semptomlar görülmedi. Özellikle akciğer ve kalbinde her hangi bir sorun olmadığı bizzat doktor raporu ile ispatlanabilmektedir. Babam bir yıldır evden dışarı çıkmadığı gibi evde veya etrafımızda Çinli bir çalışan bulunmamakta. Babamın korona virüsünden öldüğü iddiaları asılsızdır. Ayrıca babam 89 değil, 91 yaşında vefat etti” dedi.

TAZİYEYE GELENLER KABUL EDİLMELİ

Öte yandan önceki gün düzenlenen cenaze namazında da ailenin tedbiri elden bırakmadan cenazeye katılmak isteyenleri geri çevirdiğini, özellikle şehir dışından gelmek isteyenleri kabul etmediğini de bildiren Demet Şaman Tarlakazan, ülkenin birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bu zor günlerde bilgi kirliliği yaratarak, infial yaratacak paylaşımlardan kaçınılması için de çağrı yaptı. “Bu yapılanlar hiç kimseye yarar sağlamaz. Daha duyarlı ve aklı selim davranışlar sergilemek hepimizin yararına olur” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA