2 BİN DÖNÜM ARAZİ SULAR ALTINDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

2 BİN DÖNÜM ARAZİ SULAR ALTINDA!


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde Limonlu Deresi’ndeki taşkın, 2 bin dönümlük araziyi sular altında bıraktı. 4 gündür arazilerinin sular altında olduğunu belirten üreticiler devletten yardım bekliyor.

GİZEM EKİCİ

Mersin’in Erdemli ilçesinin yüksek kesimlerinde etkisini gösteren sağanak yağışla birlikte eriyen kar, Limonlu Deresi'ne taşkın sel suyu olarak geldi. Debisinin yüksek olması nedeniyle taşkının meydana geldiği derede su seviyesi azalmaya başladı. Bölgede bulunan piknik alanları sular altında kaldı.

ZİRAAT ODASI SAHADA

Narenciye bahçelerinin ve muz bahçelerinin de zarar gördüğü taşkın sonrasında beraberinde Limonlu Mahallesi muhtarı Orhan Çelik, Limonlu sulama suyu Kooperatif Başkanı Bünyamin Ergün ve Erdemli Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Ali Tunç ile birlikte incelemelerde bulunan Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, "Bu dere her yıl taşıyor. Bunun nedeni ise ıslah çalışmalarının yapılmamış olmasından kaynaklanmaktadır. Çiftçilerimiz çok zor durumda. 1700 ila 2000 dönümlük narenciye ve muz serası selden etkilendi. Çiftçilerimizin bu sorunlarının biran önce giderilmesi gerekmektedir. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Yetkililerimizden bu soruna biran önce çözüm bulunmasını ve ıslah çalışmasının tamamlanmasını istiyoruz” dedi.

SERALAR 4 GÜNDÜR SULAR ALTINDA

Limonlu mahallesi Muhtarı Orhan Çelik ise, “4 gündür mahallemizde bulunan seralarımız ve bahçelerimiz sular atında kaldı. Limonlu deresinin taşması sonucunda her yıl bu sorunu yaşıyoruz. Görüyorsunuz ki muz seraları şuanda sular altında. Muzlar devriliyor ve hasadı yapılamıyor. Limonlu deresinin biran önce gerekli olan yerlerin ıslah çalışmasının yapılması gerekiyor ve yetkililerden destek bekliyoruz” dedi.

Muz üreticisi ve Limonlu Sulama suyu kooperatifi başkanı Bünyamin Ergün ise, “Üreticilerimiz 4 gündür suyun içinde yüzüyor. Artık bu sorunun çözülmesi için hep birlikte olup devletimizle birlikte bu sorunu çözüme kavuşturmamız gerekiyor” dedi

SU SEVİYESİ 50 SANTİM DÜŞTÜ

4 gün önce yükselmeye başlayan ve taşkınlara neden olan Limonu deresi’nin debisi 50 santim düştü. Seviyenin ilerleyen günlerde daha da düşmesi beklenirken, çiftçiler derenin ıslah çalışmasının biran önce yapılmasını istediklerini” söylediler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA