ATA’NIN GELİŞİ UNUTULMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ATA’NIN GELİŞİ UNUTULMADI


 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 97’nci yıl dönümü, corono virüsü tedbirleri kapsamında etkinliklerin iptal edilmesi nedeniyle kutlanmasa da unutulmadı!

HEDİYE EROĞLU

Türkiye'yi, cumhuriyetin ilk yıllarında enkazdan kurtarmayı, ondan yeni bir ülke yaratmayı ileri görüşlülüğü ve stratejik zekası ile başaran ve bu yolda Mersin için çok daha anlamlı gelişmelerin yaşandığı yıllar unutulmadı.

Bir portakal ile başladı her şey. Hatta bir milletin kaderi değişti. Atatürk’ün Ruslara ödenecek tutarı nakit yerine narenciyeyle yapması ile ülkedeki ekonomik kalkınma, refah ve gelişimi beraberinde getirdi…

BALKONLAR BAYRAKLARLA DONATILDI

Mersinliler, ulu önderin, 17 Mart 1923’te kente gelişinin 97’nci yıl dönümü corona virüsü tedbirleri kapsamında iptal edilmesine rağmen unutmadı.

Mersinlilerin balkonlarına Türk bayrağı astığı gözlenirken, özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımlar ile Atatürk anılarak, şükran ve minnettarlık bir kez daha vurgulandı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de sosyal medyadan yaptığı paylaşımı ile “Ülkemizin kurtarıcı ve kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

VALİ SU’DAN ANMA

Mersin Valisi Ali İhsan Su da, Atatürk’ün Mersin’e gelişinin yayınladığı mesaj ile kutladı. Vali Su, mesajında; “Mersinlilere ve Mersin’e duyduğu büyük güven ve beslediği derin sevgi nedeniyle birçok kez ilimizi ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 17 Mart 1923 tarihinde gerçekleştirdiği ziyarette verdiği öğüt doğrultusunda, tüm Mersinliler olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde Mersinimize sahip çıkmaya ve ilimizi her alanda daha ileri seviyelere taşımaya var gücümüzle çalışarak devam ediyoruz.

Atatürk’ün ilimize gerçekleştirdiği ziyaretin 97. yıl dönümünde, Mersinliler olarak O’nu karşılamanın ve ilimizde ağırlamanın onur ve mutluluğunu bugün de aynı coşku ve heyecanla yüreğimizde hissediyor, O’nu minnet ve saygıyla anıyor, tüm Mersinli hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA