SERALARI VE SİTELERİ SU BASTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SERALARI VE SİTELERİ SU BASTI


 

Mersin'in Erdemli ilçesinde 2 gün aralıklarla devam eden yağmur ve Toros Dağları'ndaki Aksıfat bölgesinde eriyen kar suları, Limonlu Mahallesinden geçen Limonlu Deresine sel suyu olarak ulaştı. Islah duvarından taşan sel suları sebebiyle dere kenarındaki site ve apartmanlar, narenciye bahçeleri, muz seraları, sebze tarlaları sular altında kaldı. Sel sularının içme suyu hattına zarar vermesi dolayısıyla bölgeye içme suyu verilemediği de öğrenildi.

Sular altında kalan sitede ikamet eden Mustafa Güray, "2-3 gündür yağmur yağdığı için Limonlu deremiz taşıyor. Biz yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz. 2 gün 3 gün yağmur yağdığında karın erimesi ve derenin içinin temizlenmediğinden dolayı, mağdur duruma düşüyoruz. Sitemiz her zaman için su altında kalıyor. Bu sorunun ivedilikle çözülmesini istiyoruz" dedi.

"SABAHA KADAR UYUMADIK"

Fatma Şimşek ise gece boyu uyumadıklarını ifade ederek, "Her yağmur yağdığında sel geliyor, ne yapacağımızı şaşırdık. Sabaha kadar hiç uyumadık. Bir eşyam battı, yeni eşya getirdim onlarda selin içinde kaldı. Yetkililerimize sesleniyorum, bize bir çare bulsunlar" diye konuştu. Öte yandan mahalledeki muz seraları, limon başta olmak üzere narenciye bahçeleri ve fasulye tarlaları sular altında kaldı. Üreticilerden Serkan Koç, mahalledeki tarım alanlarını 3 ayda 4 kez sel suları altında kaldığını söyledi. Koç, "Mahallemize 3 ayda dördüncü kez sel suyu gelmiştir. Seralarımız su içinde giremiyoruz, narenciye bahçeleri su içinde" dedi.

"EMEĞİMİZ ZİYAN OLDU"

Üreticilerden Ahmet Özmen ise muz serasının bakımını yeni yaptırdığını ancak sel sularıyla emeğinin ziyan olduğunu anlattı.

Özmen, "Seramın bakımını yaptım, gübresini attım ama bütün emeğimiz heder oldu, gitti. Yetkililerin bizimle ilgilenmesini istiyoruz, Limonlu ile ilgilensinler istiyoruz. Vatandaşın ektiği fasulyesi, sebzesi, limon bahçeleri, muz seraları heder oldu" şeklinde konuştu.

Bölgede üreticiler sel sularının daha da yükselmesinden endişe ediyor.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA