CAN KURTARMAK İSTERKEN CAN ALDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CAN KURTARMAK İSTERKEN CAN ALDI!


 

Mersin’de okul çıkışı bisikleti ile karşıya geçmeye çalışan lise öğrencisi Hasan Kurt’a (14) çarparak ölümüne neden olan M.U.’nun (42) epilepsi krizi geçiren küçük çocuğu hastaneye götürdüğü ortaya çıktı.

GİZEM EKİCİ

Kaza, 22 Eylül 2019'da merkez Akdeniz İlçesi Üçocak Mahallesi Cemalpaşa Caddesi ile Mersinli Ahmet Bulvarı kesişiminde meydana geldi. AKİB Zafer Çağlayan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan 9'ncu sınıf öğrencisi Hasan Kurt (14), okul çıkışı bisikletle evine giderken M.U. (42) yönetimindeki otomobilin çarpması nedeniyle ağır yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Hasan Kurt'un kazadan 8 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Kazanın Toros Devlet Hastanesine 700 metre uzakta meydana gelmesi ise olayın vahametini arttırdı.

Kazanın ardından araç sürücüsü M.U. hakkında 'taksirle adam öldürmek' suçundan iddianame hazırlandı. Davanın ilk duruşması dün 18'inci Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan M.U., olay anında araç içerisinde bulunan 2 kadın ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz verilen M.U., kazadan dolayı üzgün olduğunu söyledi. Olay günü beyninde tümör bulunan ve epilepsi krizi geçiren T.K'yi Toros Devlet Hastanesine götürmek için aracına aldığını söyledi. Çocuğun durumunun acil olması nedeniyle dörtlülerini yaktığını ve korna çalarak seyir halinde olduğunu dile getiren M.U., "Mersinli Ahmet Bulvarından, Toroslar Devlet Hastanesine giden Cemalpaşa Caddesi'ne bağlanan yolda bisikletli bir anda önüme çıktı. Hızım yaklaşık 80 kilometreydi. Çarpmanın etkisiyle benim tarafımdaki kapı içeriye doğru gömüldü. Araçtan inmek istedim ama inemedim. Arka koltukta hasta çocuğun annesi 'Çocuğum ölüyor hastaneye yetiştir' deyince, ambulans ile dönerim düşüncesiyle yola devam ettim. Hastaneye varınca oradaki görevlilere ve polislere kaza yaptığımızı söyledim. Hemen ambulans gönderdiler. Olaydan sonra aileyi ziyaret ettim. Kazada kusurumun olmadığını düşünüyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

Kaza anında araç içerisinde bulunan epilepsi krizi geçiren çocuğun annesi E.K., ise şunları söyledi:

"Olay günü oğlum kapının önünde hava alırken bir anda fenalaşıp düşmüş. Çok kötü epilepsi krizi geçiriyordu. Arabaya atıp hastaneye yetiştirmeye çalışıyorduk. O anda oğlumla ilgilendiğim için hiçbir görmedim, oğlum ölüyordu. Bir anda çarpma sesi geldi ve aracın camları kırıldı."

Sanık M.U. ve şahitleri dinleyen mahkeme başkanı, kusur tespitinin yapılması için dosyayı Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Sanığın tutuksuz yargılanmasına devam edilecek.

Oğullarının ölümüyle büyük acı yaşayan aile, organlarını bağışlayarak büyük bir duyarlılık örneği sergiledi. Kurt'un organları, bağış bekleyen 8 kişiye umut oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA