CEZAEVLERİNDE ÖNLEM ALINDI MI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CEZAEVLERİNDE ÖNLEM ALINDI MI?


 

Haber Merkezi

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, koronavirüs tehlikesine karşı cezaevlerinde bulunan tutukluların durumunu meclis gündemine taşıdı. TBMM’de Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL’ün cevaplaması için soru önergesi veren Turan, “Aralık ayında Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, yaklaşık bir hafta önce 60’tan fazla ülkeye yayıldı. Bugün itibariyla koronavirüsü’ün yayıldığı ülke sayısı 118’e çıktı. Koronavirüsün tespit edildiği kişilerin sayısı 119 bini, virüsün yol açtığı Covid-19 hastalığı yüzünden ölenlerin sayısı 4 bin 200'ü aştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı koronavirüs tehlikesine karşı ülke genelinde toplu hareket edilen yerlerde temizlik ve hijyen konusunda halkı uyaran ve bilgilendiren çalışmalar yapmaktadır. Yine çok sayıda çalışanın ve öğrencinin olduğu bazı üniversiteler aynı gün yaklaşık 15 gün süreyle tatil edildi.  Bunun yanında binlerce tutsak insanın toplu halde kaldığı yerlerden biri de cezaevleridir. Türkiye’de cezaevlerinde kapasitenin üzerinde çok sayıda insan birarada kalmaya zorlanmaktadır. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yılmaz Çiftçi Kasım 2019’da cezaevlerindeki sayının artmasıyla sıkıntılar yaşandığını dile getirerek, ‘Cezaevlerinde mevcutlarımız fazla, kalabalıktan kaynaklı birtakım sıkıntılarımız var’ demiştir. Devamında yaptığı açıklamada 286 bin hükümlü ve tutuklunun bulunduğunu, annesinin yanında kalan çocuk sayısının ise 780 olduğunu bildirmiştir. Türkiye’de cezaevlerinin kapasitesi yaklaşık 250 bin civarındadır. Koronavirüs’ün yaklaşık bir haftada çok hızlı yayıldığı düşünüldüğünde cezaevlerinde kalan insanların durumu endişe vericidir” dedi.

Milletvekili Turan, önergesinde Bakan Gül’den şu sorulara yanıt istedi; “Koronavirüs tehlikesine karşı bakanlığınız cezaevlerinde kalan insanlar için hangi tedbirleri almaktadır? Cezaevlerinde kalan çocuklar ve koronavirüs ölümlerinin en çok yaşandığı yaşlı tutsaklar için özel bir önlem almayı düşünüyor musunuz? Adalet Bakanlığı Sağlık Bakanlığıyla ortak bir çalışma yapıyor mu? Koronavirüs’ün cezaevlerinde görülmesine karşılık bakanlığınızın acil eylem planı var mıdır? Koronavirüs’e karşı cezaevleri yeterli düzeyde sağlık altyapısı ve donanımına sahip midir?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA