“SEYYARLA DAHA ETKİN VE VERİMLİ MÜCADELE EDİLMELİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SEYYARLA DAHA ETKİN VE VERİMLİ MÜCADELE EDİLMELİ”


 

Haber Merkezi

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnafın kazancına haksız ortak olan ve kentin düzenini görüntü ve gürültü kirliliği ile tehdit eden seyyar satıcılara karşı tedbirlerin arttırılmasını isteyerek“ Devletine karşı her türlü yasal sorumluluğunu yerine getiren esnaf sayısı hızla erirken, devletin kaldırımlarını işgal eden seyyar satıcılar, esnafın sonunu hazırlıyor” dedi.

Mersin’de kurulu meslek odaları başkanları ile bir araya gelerek trafik ve seyyar konusunu masaya yatıran Başkan Dinçer, “İlimizde ekonomik ve ticari hayatın bel kemiğini oluşturan esnaf ve sanatkarlarımız, devletin kaldırımlarını işgal ederek, üretim yeri belli olmayan ve sağlıksız ortamda imal edilen her türlü ürünü tüketiciyle buluşturan seyyar satıcılara karşı daha etkin ve verimli mücadele edilmesini istiyor” diye konuştu.

1990’lı yıllarda başlayan AVM furyası ve akabinde kenti saran zincir marketler karşısında ayakta kalma mücadelesi veren esnaf ve sanatkarlara bir büyük darbenin de seyyar satıcılar tarafından vurulduğunun altını çizen Başkan Dinçer, “ Mersin’de her yıl ortalama beş bin esnaf kapısına kilit vuruyor. Devletine karşı her türlü yasal sorumluluğunu yerine getiren esnaf sanatkarlarımız, maalesef ilgili kurumlardan aynı desteği görmeyerek kaderiyle baş başa bırakılıyor. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bizler yerel ve genel idarenin kolluk güçlerini esnafımız yanında ve seyyarla mücadelede sahada görmek istiyoruz” dedi.

Devletin kaldırımlarının seyyar satıcılar tarafından işgal edildiğini kaydeden Başkan Dinçer, “ Her sokak, her köşe başında, her sektörden seyyar satıcı sayısı son dönemlerde maalesef kontrolsüz şekilde artıyor.  Bu kişiler devletine vergisini veren, yerel idarelere reklam, tabela, ÇTV ödeyen, elektrik, su, kira bedeli ödeyen, yanında işçi çalıştırarak istihdama katkı sunan esnafımızla haksız rekabet yaratmasının yanı sıra, görüntü ve gürültü kirliliğine de neden olmaktadır. Kentteki esnaf sayısı hızla erirken,  esnafımızın yok olmasına neden olan seyyar satıcılar ise çığ gibi büyümektedir. Üretim yeri belli olmayan, sağlıksız koşullarda üretilerek tüketime sunan seyyarlara karşı genel ve yerel idare temsilcilerimizden daha etkin ve verimli mücadele bekliyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA