CUMHUR İTTİFAKI YATIRIMA ENGEL OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CUMHUR İTTİFAKI YATIRIMA ENGEL OLDU!


 

Mersin’in Silifke ilçesinde yapılmak istenen zeytin posası işleme tesisi olacak Prina Fabrikası, ÇED Raporu’na onay alması ve arsanın 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Plan’ında işaretlenmiş olmasına rağmen Büyükşehir Meclisi’nde Cumhur İttifakı’na takıldı!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde sandalye üstünlüğüne sahip Cumhur İttifakı, Silifke’de yapılmak istenen zeytin posası işleme tesisi olacak Prina Fabrikası’na engel oldu. ÇED Raporu’na onay alması ve arsasının 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Plan’ında işaretlenmiş olmasına rağmen Cumhur İttifakı’na takılan yatırım ile ilgili CHP’liler engellemeye tepki gösterdi.

YATIRIMA AYAK DİREME SİLİFKE’DE BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tesisin 1/1000 ölçekli uygulama imar planına işaretlenmesi ile ilgili teklif görüşmelerinde söz alan Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok, ilçe belediye meclisinin teklifle ilgili red kararı verdiğini anımsattı. Altunok, “Biz bu konuyla ilgili Silifke Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle red kararı verdik. Çünkü Silifke’de yaşayan insanlar (zeytinyağı posası işleme) prina fabrikasının kokusundan çok rahatsız. Oraya gelip bir görmenizi istiyorum. Aynı şekilde Mut’ta da böyle bir tesis var. Biz yatırıma uzak değiliz ama böyle şeylerin şehir dışına yapılması lazım. Onun için bu konuyu düşünerek red vermelerini meclisin takdirine bırakıyorum” dedi.

FABRİKA OLMADIĞI İÇİN POSALAR HATAY’A GÖNDERİLİYOR
CHP’li Meclis Üyesi Ali Boltaç ise yatrımın engellenmek istenmesine tepki göstererek, “Bu koku aslında bir nimet. Fakat bizim burada Hatay’a gönderdiğimiz hayati önem taşıyan zeytin sıkıldıktan sonra çıkan posasının işlenme tesisidir. Biz bu bölgede bu yatırımı yapmak istemiyoruz, tüm prinaları Hatay’a gönderiyoruz. Ben sadece kendi fabrikamdan Hatay’a gönderdiğim posanın maliyeti yaklaşık 400-500 bin TL. Sadece nakliyeyi bıraksam, bu memleket kazanacak bu işten. Ben yeri de bölgeyi de biliyorum. Tepe bir nokta orası. Koku olmayacak diye bir şey yok, illaki olacak. Biz bunun önlemini almak için çabalamalıyız. Ama benim düşüncem 3 kutsal kitabın 3’ünde de olan bir üründür zeytin ve sonuna kadar da değerlendirilmelidir” dedi.

“REDDETMEK HUKUKİ DEĞİL”

Yine CHP’li Tuncay Gökçel de, “Burada tartışmamız gereken konu bu planın yasalara uyun olup olmadığı. Geçen dönem üst ölçekli 5 binlik planlarda burayı prina tesisi olarak işaretledik. Eğer Silifkeli arkadaşlarımızın buna bir itirazları olsaydı o zaman dava açmaları ve 5 binlik planı iptal ettirmeleri gerekiyordu. 5 binlik planda olan bir tesisi, bizim binlik planlarda reddetmemiz teknik anlamda sıkıntılı bir durum. Yarın dava açılır, üst ölçekli plana uyulmadı denilerek yine yapılır. Bir de kamu zararı oluşur. Burada teknik arkadaşlarımız var, açıklamalarını yapsınlar” diye konuştu.

“REDDETMEK İÇİN NEDEN BULAMADIK”

CHP’li Zekeriya Özgür de, “Bu bölgenin 1/5 binlik Nazım İmar Planı geçen dönemce onaylanmış. Biz de tabi Silifke Belediyesi’nin kararını çok tartıştık, saygı duymak zorundayız ama Büyükşehir Meclisince 5 binlik plan onanmış. Hatta biz komisyonda hangi rüzgar yönü ile ne kadar etkiliyor bu tesis Silifke’yi diye araştırdık. Tesis şehirden 5,5 kilometre uzakta ve bunun yanında da çöp tesisleri var. Biz bunu reddedelim diye bir neden de bulamadık. Bu bir sanayi yatırımı. 5 binlik plana uygun olan bu yatırımı reddedersek dava konusu olabilir. Silifke Belediyesi askı sürecince buna itiraz edebilir. Çünkü bu tesis ÇED raporu da almış durumda” dedi.

Ancak tüm müzakerelere rağmen yapılan oylamada tesisin 1/1000 binlik Uygulama İmar Planı’na işlenmesi teklifi Cumhur İttifakı’nın oy çokluğuyla reddedildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA