İLK DERS; MESLEK KURALLARI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İLK DERS; MESLEK KURALLARI


 

Mersin Barosu stajyer öğrencileri bu dönemin ilk dersini Adana, Gaziantep ve Hatay Baro başkanlarından aldı. Konuşma yapan Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Devletin bir gücü, otoritesi vardır, cezalandırma yetkisi vardır; bunun karşısında zayıf olan bireyi korumalısınız” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Mersin Barosu, 2020 2’nci staj döneminin ilk dersini; Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, Adana Baro Başkanı Veli Küçük ve Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı’nın katılımıyla gerçekleştirdi.

İlk konuşmayı yapan Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz; “Döneme başlarken öncelikle kendinize meslek kurallarımızı ilke edinmeniz gerekiyor. Bizi diğer meslek guruplarından ayıran çok farklı bir kurallar bütünüdür ve bizi biz yapan kurallardır, meslek kuralları. Bunlar size saçmada gelebilir, demode olmuşta diyebilirsiniz. Örneğin reklam yönetmeliğinin ciddi bir revize edilmesi gereken durumu var, çünkü yasanın yayınlandığı tarihte sosyal medya bu kadar çok kullanılmıyordu, bu kadar çok avukat yoktu, bu kadar çok çeşitlilik yoktu. Günümüzde artık bunların modern çağa uydurulması gerekiyor” diye konuştu.

Savunma dendiğinde yapılan işin çok kolay olmadığını söyleyen Yeşilboğaz, “Hak mücadelesi veriyorsunuz ve karşınızda her zaman için bir otorite var. Hak arama mücadelesinin en bağımsız, en güçlü bireyleri sizlersiniz. ‘Birey mi devlet için, devlet mi birey için’ tartışmasında bireyi koruyan olmanız gerekiyor. Devletin bir gücü, otoritesi vardır, cezalandırma yetkisi vardır; bunun karşısında zayıf olan bireyi korumalısınız. Yapacağınız iş gerçekten zor” dedi.

Yeşilboğaz stajyer öğrencilere son olarak şu sözleri söyledi;

“Bir avukatlık yemini edeceksiniz, stajınızın bitiminde ve o avukatlık yeminine sadık olarak, meslek kuralları çerçevesinde hak mücadelesini vermeye çalışacaksınız. Ülkenin demokrasisinin, çağdaşlaşmasının en önemli göstergelerinden biri bağımsız savunmanın yapmış olduğu iştir. Bu konuda sizlere çok büyük görevler düşüyor.”

Konuşmaların ardından Adana, Hatay ve Gaziantep Baro başkanları stajyerlere ilk derslerini anlattı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA