“MUHALİF BASINA BASKI ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MUHALİF BASINA BASKI ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ”


 

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, muhalif basın çalışanlarına yönelik yapılan baskıların, haksız uygulamaların nelerden kaynaklandığını; gazetecilerin “basın hürriyeti” çerçevesinde haklarının nasıl korunacağını ve demokratik hukuk devletlerinde olması gerektiği gibi ülkemizde de özgür basının nasıl inşa edileceğini tespit etmek ve tüm yönleriyle incelemek amacıyla Meclis Başkanlığı’na araştırma komisyonu kurulması talebi ile önerge verdi.

Önergesinde, demokratik hukuk devletlerinde mevcut iktidarın ülkede basın özgürlüğü sağlamakla yükümlü olduğunu belirten CHP’li Başarır, “Ne yazık ki ülkemizdeki mevcut iktidar, bırakın basın özgürlüğü kavramını sağlamayı aksine kendine muhalif basını susturmaya yönelik her türlü yaptırımı sergilemektedir” sözlerine de yer verdi.

CHP’li Başarır, son dönemde, Oda TV yazarları Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç’ın tutuklanmaları,  basın özgürlüğü, demokrasi ve adalet kavramlarına ters düştüğünü belirtti.

Gazeteci Murat Ağırel’in şüpheli sıfatıyla ifade vermek için çağırılmasını ve Oda TV internet haber sitesine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim yasağı getirildiğini de hatırlatan Başarır, önergesinde “AKP iktidarları döneminde ülkemizde muhalif basına, muhalif gazetecilere yönelik baskı ve sindirme olağanüstü artmış ve alışkanlık haline gelmiştir” ifadelerine yer verdi.

Ülkemizde iktidara muhalif basına yapılanlar yüzünden “Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi”nde 180 ülke arasından 157. sırada yer aldığını belirten Başarır, ülkemizde basın özgürlüğünün neden sağlanamadığının araştırılması için Meclis Başkanlığı’na önerge verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA