AKDENİZ’DE SERALARDAN RUHSAT ÜCRETİ ALINMAYACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE SERALARDAN RUHSAT ÜCRETİ ALINMAYACAK


 

Mersin tarımını can damarlarından biri olan Akdeniz bölgesindeki çiftçilere belediyeden, ‘sera ruhsatı’ desteği geldi! Artık Akdeniz’deki seralar için üreticilerden ruhsat ücreti alınmayacak.

HEDİYE EROĞLU 

Akdeniz Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda gündeme gelen içerisindeki yapılaşmalarla ilgili olarak, 2020 ücret tarifesi kapsamında; inşaat ruhsat ve yapı kullanma izni ücretlerinde değişiklik yapılmasını içeren teklif kabul edildi.

Meclis Başkanvekili Ali Tanrıverdi Başkanlığı’nda belediye konferans salonunda yapılan meclisin ikinci oturumunda kabul edilen madde bölgede sevinç yarattı.

EN ASGARİ TUTAR BELİRLENDİ

Düzenleme ile tarım alanları içerisindeki yapılaşmalarla ilgili olarak, 2020 ücret tarifesi kapsamında; inşaat ruhsat ve yapı kullanma izni ücretlerinde değişiklik yapılmasını içeren İmar, Plan ve Bütçe ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyon Raporları oybirliğiyle kabul edildi. Gündem hakkında açıklama yapan Meclis Başkanvekili Tanrıverdi, tarımsal üretim yapılan seraların bu düzenlemenin dışında kaldığını belirterek, seralardan herhangi bir ücret alınmayacağını; ayrıca vatandaşın lehine olacak şekilde en asgari tutarları belirlediklerini ifade etti.

AMAÇ YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇABİLMEK

İlk toplantıda konuyla ilgili Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da, “Seralar için ruhsat gerektiğinde çok yüksek maliyetler alınıyordu. Artık ruhsat harcı alınmayacak. Biz de bu ücretleri sınırlandırmak istiyoruz. Tarsus örneğin bir atılım yapmış. Burada amaç tarıma destek veren insanları rahatlatmak. Çünkü bu uygulamalarla yatırımcının önünü tıkıyoruz. Geçen birisi geldi kayyum döneminde 600 bin TL harç borcu çıkmış, Tarım yatırımı, üretimi yapan insanların önünü açabilmek” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA