ŞEHİTLERİ ANMAK YASAKLANDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞEHİTLERİ ANMAK YASAKLANDI!


 

Atatürk büstüne karanfil bırakmak isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi’nin Valilikçe engellenmesine tepki gösteren Milletvekili Antmen, konuyu TBMM’ye taşıyarak, “Türkiye’de şehitleri anmak yasak mıdır?” sorusunu gündeme getirdi.

Haber Merkezi

Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda önceki gün şehitlerin anısına Atatürk büstüne karanfil bırakmak isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi üye ve yöneticileri Valilik engeline takıldı. Valilik yasağına ve şehitlerin anılmasının engellenmesine CHP’den tepki geldi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, engellenen vatandaşlara gerekçe olarak polislerin “milli güvenlik gerekçesiyle Valilik yasakladı” dediğinin ifade edildiğini söyleyerek “Türkiye’de şehitleri anmak yasak mıdır? Aziz şehitlerimizi anmak istemenin Milli Güvenlikle alakası nedir?” diye sordu.

Etkinliği gerçekleştirmek için Cumhuriyet Meydanı’na gelen yaklaşık 50 vatandaşın polisler tarafından meydana alınmamasına tepki gösteren CHP’li Vekil “Aziz şehitleri anmak için toplanan vatandaşların engellenmesi; iktidar tarafından durmadan vurgulanan ‘birlik ve beraberlik’ vurgusunun ne kadar samimiyetsiz olduğunu ortaya koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa; 2020 yılında AKP iktidarı eliyle şehitlerimizin anılması ve Atatürk büstüne karanfil bırakılması engellenmiştir” ifadelerini kullandı.

Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde; “Mersin’de, Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinin şehitleri anmak için toplanması kimler tarafından hangi gerekçe ile engellenmiştir?

Türkiye’de şehitleri anmak yasak mıdır?

Her fırsatta ‘şehitler tepesi boş kalmayacak’ diyen iktidarın; o şehitlerin anılmasını yasaklaması çelişki değil midir?

Aziz şehitlerimizi anmak istemenin Milli Güvenlikle alakası nedir? Birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek, acıları paylaşmak için şehitleri anmak isteyen vatandaşlar milli güvenlik sorunu haline mi gelmişlerdir?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA