FESTİVAL BAŞLIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FESTİVAL BAŞLIYOR


 

Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nden mükemmel bir açılış konseri: Opera yıldızı Alex Penda Mersin’de.

Haber Merkezi

19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali (MUMF), dünya operasının yıldız ismi Alex Penda’yı (Soprano) Almanya’nın usta şeflerinden Michael Balke’nin yönetiminde Mersinli sanatseverlerle buluşturuyor. MUMF Orkestrası’nın eşlik edeceği ve 01 Nisan 2020 Çarşamba günü saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde iki bölüm halinde gerçekleştirilecek konserde; Verdi, Puccini ve Masagni’nin opera eserlerinden aryalar seslendirilecek.

ALEX PENDA KİMDİR?

Müzisyen bir ailenin çocuğu olarak Sofya’da doğan Penda, Bulgaristan Ulusal Müzik Okulu’ndan mezun oldu. Verdi’nin La Traviata eserinde Violetta rolüyle ilk kez 17 yaşında sahne alarak Karlovy Vary kentinde düzenlenen Antonin Dvorak Yarışması ile birlikte, 1988 İspanya-Bilbao Uluslararası Vokal Yarışması, 1989 G. Afrika-Pretoria Unisa Şarkı Yarışması’nı kazandı. Viyana, Paris, Berlin, New York, Roma, Brüksel, Washington, Hamburg, Moskova, Torino, Napoli, Santa Fe, Bregenz, Monte Carlo ve Tel Aviv, gibi dünyanın en saygın opera evlerinde başrol oynayarak yer aldı. Sanatçı, Glinka, Donizetti, Verdi, Rossini ve Mozart’ın opera eserleri, opera resitalleri olan Capriccio ve Genuine Dramatic Coloratura, albümlerine imza attı.

MİCHAEL BALKE KİMDİR?

Almanya’nın Braunschweig şehrinde doğan Balke, ABD Cincinnati Konservatuvarı’nda piyano ve şeflik eğitimi aldı. Senfonik ve opera repertuvarlarında gösterdiği performansıyla uluslararası müzik camiasında ilgiyle karşılandı. Japonya, Güney Kore, Rusya, ABD ve Avrupa ülkelerinden aldığı davetlere katılarak opera ve senfonik konserler yönetti. Balke, çalışmalarını, İsveç Oda Orkestrası, Stockholm Filarmoni Orkestrası, Montpellier Ulusal Orkestrası, Nancy Orkestrası, Palermo Orkestrası, Aalborg Senfoni Orkestrası, Kopenhag, Aarhus Senfoni Orkestrası, Budapeşte Senfoni Orkestrası ve 2018/19 Sanat Sezonu’ndan itibaren ise St. Gallen Tiyatrosu Senfoni Orkestrası’nda, konuk şef olarak yürütmektedir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA