YAKIŞMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAKIŞMADI!


 

Mezitli Belediyesi’nde çalışan 3 jeolog canlı yayınlanan meclis toplantısında hedef haline getirildi. Başkan Tarhan ile meclis üyelerinin jeologlarla ilgili ifadeleri jeoloji mühendisleri Odası İl Temsilciliği’nden büyük tepki aldı. İl Temsilcisi Erkan Demir’den, “Yakışmadı, gereken cevap verilir” çıkışı geldi.

HEDİYE EROĞLU

Deprem Haftası’nda Mezitli Belediyesi’nde çalışan 3 jeolog ‘verimsizlik’ üzerinden meclis toplantısında canlı yayında hedef haline getirildi!

Mezitli Belediye Meclisinin Mart Ayı Olağan Toplantısında, belediyede tam zamanlı sözleşmeli çalıştırılacak personellerin ücretinin belirlenmesine ilişkin teklif görüşmelerinde ilginç anlar yaşandı.

TARHAN’DAN MAHKEME KARARINA TEPKİ

Belediye bünyesinde sözleşmeli çalışan 3 jeologdan birinin işten çıkarılması sonrası mahkeme kararıyla işe iadesine tepki gösteren Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Sıkıntılı bir durum bu, ‘yasa sözleşmeli olarak bir yıl çalıştır, beğenmezsen uzatma’ derken, herkes mahkeme kararı ile işe dönecekse sözleşmenin bir özelliği kalmıyor” dedi.

Bir meclis üyesinin, “Belediyenin jeologa ihtiyacı var mı?” sorusu üzerine ise Tarhan, “Oda var gerekçemizde, bunu da söyledik. Bizim zaten birden fazla 3 tane jeologumuz var ki bir de verimde alamıyoruz. Geçmişte de yaşadık ama biz benzer bir durumu. Sözleşmeliler de devlet memuru gibi oluyor. Birine iyi diyorsunuz ama bir bakıyorsunuz sorunlu biri çıkıyor bu defa ‘sözleşmeyi uzatmıyorum’ diyemiyorsunuz. Nasıl bir şey bu? Hatta maaşını da gelmeden alacak. O memnundur bu işten zaten parasını alacaktır” diyerek tepkisini dile getirdi.

“KİMİN EMEĞİNİ, HAKKINI, KİM, KİME LÜTFEDİYOR?”

Jeoloji Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilcisi Erkan Demir, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklama ile Başkan Tarhan ve meclisine sert bir yanıt verdi.

“Konuşulanlar çok üzücü” diyen Demir, Türkiye’de sık sık bir meslek erbabının, o alana mensup olmayan insanlar tarafından çok kolay harcandığına dikkat çekerek, yaşananlara tepki gösterdi.

“Kimin emeğini, hakkını, kim, kime lütfediyor?” diyen Demir, “İnsanların yaşamları, onuru ile ilgili ahkam kesmek bu kadar kolay olmamalı. Ülkede bu kadar yargısızlık, hukuksuzluk varken yeni yaralar yaratmak anlaşılabilir değil. İnsanlar eksik, yanlış olabilir ama bir insanın ekmeği kutsaldır.

“HERKES HADDİNİ, YERİNİ BİLMELİ”

İnsanları bozuk para gibi harcamak, oturduğumuz yerden empati yapmadan ahkam kesmek, bizlere yakışmamalı. Bugün 3 jeoloji mühendisi kast edilmiş ama yarın o belediyede işini çok iyi yapan birileri de hedef haline gelebilir. Bankamatik insanlar sorgulamazken çok kıymetli olan teknik personellerin bu şekilde hakarete uğraması, aşağılanması hele hele yargı süreci devam ederken bu kadar fütursuzca konuşması kabul edilemez. Gereken cevabı alacaklardır.

Bu arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. Mesele sadece meslektaş olmak değil bu biraz da insanlık onuru ile ilgili. Kişilerin bu şekilde aşağılanması, yargılanması had sorunu. Herkes haddini, yerini bilmeli.

Demokrat, cumhuriyetçi bir belediye anlayışı ile biz örnek olmazsak yarın başkaları bunu yaptığında eleştirecek tek bir cümlemiz olmaz. Biz aynı gemideyiz. 

Orada bir emek vardır kimse onu hor göremez. İşini yapmıyorsa işini yapması için zorlayalım. Yapmıyorsa gereğini yapalım ama bu şekilde değil” dedi.

“MEZİTLİ BELEDİYESİ HER AY ONLARCA RUHSATI NASIL VERİYOR?”

Mecliste, Mezitli Belediyesi’nde 3 jeologun çalışmasına ihtiyaç olup olmadığına ilişkin görüşmelere de tepki gösteren Demir, “Deprem Haftası’ndayız. Ancak deprem ile ilgili Türkiye’de en büyük sorun denetimsizlik. Yapı denetim firmaları bünyesinde jeoloji mühendislerinin olmamasına itiraz amacıyla bir yargı süreci başlattık.

Ayrıca yerel yönetimlerce verilen inşat ruhsatları sürecine ilişkin jeoloji mühendislerine ihtiyaç olduğunu da dile getirmekteyiz, Mezitli gibi gelişen bir bölgede belediye ayda onlarca ruhsat verirken, bir tane jeoloji mühendisi ile bu iş yükünün altından kalkılması zaten mümkün değil. Bir jeoloji mühendisinin çalışma alanı, ne iş yaptığı kısmını ben anlatmakla bitiremem. Örneğin sel sonrası Mezitli’de yaşana afetler ile ilgili zamanında jeoloji mühendislerinin görüşü alınmış ve uygulanmış olsaydı bunlar yaşanmazdı. Bu tartışmalar çok üzücü” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA