AKP’Lİ GÜLTAK’TAN HALKA TEPKİ VERME ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP’Lİ GÜLTAK’TAN HALKA TEPKİ VERME ÇAĞRISI


 

Karaduvar’a yapılmak istenen Polipropilen Fabrikası’nın ÇED Raporu için olumsuz görüş veren Akdeniz Belediyesi’nin AKP’li Başkanı M. Mustafa Gültak, projeye karşı halka bir kez daha kamuoyu yaratma çağrısı yaptı!

HEDİYE EROĞLU

Kirli sanayi yatırımlarının Mersin tercihine karşı mücadele sürüyor. Son olarak Akdeniz Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda Karaduvar’a yapılmak istenen Polipropilen Fabrikası’na karşı halka tepki verme çağrısı geldi.

“REFERANDUM YAPILSIN”

Toplantıda HDP’li Meclis üyesi Ali Tanrıverdi, konuyu yeniden gündeme getirerek, “Daha önce de gündeme taşımıştık; Karaduvar Mahallesi’nde ki polipropilen fabrikası diğer sanayi kuruluşlarına benzemiyor. Petrol atıkların buharlaşmasının çevrede ciddi tahribat yaratacağına dair tehlike var. Faaliyete geçerse o civarda bırakın insanları bitkilerin, canlıların yaşama imkanı yok. Meclis olarak ısrar ediliyorsa Karaduvar halkına bir soralım, bunlar bunu istiyor mu? İstiyor ise yapılsın ama bu halk istemiyorsa, her şey halk için ise, bir takım projelerin ÇED raporların çıktığından söz ediliyor. Biz karşı değiliz. Böyle bir fabrika olsun ama sahilde denizin kenarında Karaduvar gibi bir yerde yapılmasının beraberinde ciddi sıkıntılar getireceğini görmekteyiz. Referandum yapalım ki bu demokrasinin gereğidir. Maliyet artar ama istenmiyor ise başka bir alana taşınsın. İş işten geçmeden kamuoyu yaratmak önemli.

ANKARA’YA ÇED İÇİN OLUMLU GÖRÜŞ GİTMEDİ

Akdeniz Belediyesi’nin AKP’li Başkanı M. Mustafa Gültak ise polipropilen tesisi ile ilgili Ankara’ya, Mersin’den ÇED Raporuna ilişkin olumlu bir yanıt gitmediğini açıklayarak, halka tepki verme çağrısı yaptı.

“Bizim çabamız yetmez. Burada yapılması gereken şu, bizin hassasiyetlerinizin aynısının sivil toplum kuruluşlarının, meclis üyelerinin, Karaduvar halkının, muhtarların aynı hassasiyeti göstermesi gerekiyor” diyen Gültak, “Bu gösterilir ise daha etkili oluruz. Ama sadece benim ÇED’e olumsuz görüş vermem, sizin gündeme getirmeniz yetmez. Elimizin güçlendirilmesi gerekiyor. Bunun örgütlenmesi gerekiyor. Buradaki tüm sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, muhtarların söz sahibi insanları çıkıp bu konuda bir şey yapmalı. Biz de onların yanında yer alacağız. Biz de çünkü o bölgede Barış ve Çay Mahallesi’ndeki TOKİ çalışmaları yapacağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA