MEÜ KENTE İLGİSİZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ KENTE İLGİSİZ!


 

Akdeniz Belediyesi’nin Tırmıl Tepe Höyük’te kazı çalışması yapılması için çalışmalarına Kütahya’dan Dumlupınar Üniversitesi talip olurken, Mersin Üniversitesi’nin konuya ilgisiz kalması tepki çekti!

HEDİYE EROĞLU

Kent ile ilişkilerinin eksikliğine dair sık sık eleştiri oklarının hedefinde olan Mersin Üniversitesi’ne (MEÜ) bir tepki de Akdeniz Belediye Meclisi’nden geldi.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantı birleşiminin ilk oturumunda, Tırmıl Tepe Höyük’te kazı çalışması yapılması için Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılacak arkeolojik kazı çalışmalarına Akdeniz Belediyesi tarafından yapılacak katkılar ile tarafların karşılıklı hak ve yükümlülüklerini düzenlemek üzere yapılacak protokol için Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.

“MEÜ’NÜN YÜRÜTTÜĞÜ CİDDİ BİR KAZI ÇALIŞMASI YOK”

Konuyla ilgili söz alan HDP’li Meclis üyesi Yıldırım Akpınar, Mersin Üniversitesi’nin konuya ilgisiz kalmasını eleştirdi.

Akpınar, “Biz bu konuyu komisyonlarda da konuştuk. Biraz zor bir durum. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bu kazı konusunda deneyimli bir üniversite değil. Ancak konu komisyona geldiğinde araştırdık ki bu konuda ne Mersin Üniversitesi (MEÜ) ne Çukurova Üniversitesi ne de bu konuda deneyimli olan yakın Selçuk Üniversitesi bu konuda bir teklifte bulunmamış. Açıkçası şuanda da Mersin Üniversitesi’nin bildiğim kadarıyla yürüttüğü sadece Olba kazısı var. Onun dışında da hiç ciddi bir kazı çalışması yok, daha çok yüzey araştırmaları yapıyor. İşin açıkçası MEÜ’nün bu işe el atmamasını talihsizlik olarak görüyor ve eleştiriyorum. Buna rağmen Tırmıl Tepe’nin yine de kazı alanı olarak açılması, buradaki tarihi eserlerin incelenmesi, ortaya çıkarılması açısından her şeye rağmen olumlu buluyorum. Bu anlamda da komisyonlarda olumlu görüş bildirdik ama MEÜ Arkeoloji Bölümü bu konuda eleştirilerimizi aldığını bilmelidir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA