“MEÜ TIP FAKÜLTESİ’NDE CORONOVİRÜSÜ VAKASI YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MEÜ TIP FAKÜLTESİ’NDE CORONOVİRÜSÜ VAKASI YOK!


 

HEDİYE EROĞLU

Çin’den dünyaya yayılan ve etkisini arttırarak sürdüren coronovirüsü ile ilgili Mersin’de vaka olduğuna dair dolaşan bilgilere Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ndan, “Böyle bir durum yok” açıklaması geldi.

Çamsarı, “Sosyal medyada bazı bilgi kirlilikleri var ama şuan ilimizde kanıtlanmış bir hasta yok. Bizim hastanemizde yatan ateşli İranlı bir hasta vardı, onun da sonucu negatif geldi. Biz de olan başka bir hasta yok. Şuan ülkede benim bildiğim kadarıyla kanıtlanmış, hayatını kaybeden bir hasta yok. Tedbir burada her şey ama tedbir de alsanız ülkemize gelebilir bu Allah korusun. Domuz gribi gibi düşünün. Ölüm oranı domuz gribinden çok da fazla değil. Mesele bulaşıcılığının biraz daha farklı olması. Burada yapacağımız şey, mümkün olduğunca toplu ortamlarından kazınmak. Mevsim yaza dönük zaten bu bir avantaj bizim açımızdan, ne kadar geciktirirsek, o kadar iyi. Çünkü güneşli havalarda toplu kapalı ortamlardan çıkabilme imkanı artıyor. Beslenmeye dikkat edelim, mümkün olduğunca sık el yıkayalım, tokalaşma ve öpüşmeden kaçınalım. Bizim geleneğimiz ama genel olarak kaçınmakta yarar var. Korkacak, panik olacak bir durum yok” dedi.

Bilgi kirliliğine ilişkin, “Ülke çok olağanüstü bir dönemden geçiyor. Suriye’deki şehitlerimiz gibi meselelere kafa yorarken dikkat dağıtacak, olmayan şeyleri vererek toplumda bu tür infialler yaratmanın iyi niyetli olmadığı kesin. Eminim ki kesinlikle yetkin olmadı halde bu konularda yorum yapanlar hakkında bizim hukuki hem de kolluk güçlerimiz gerekli girişimleri yapacaktır. Çünkü dolaşan ses kayıtları bile var. Kesinlikle iyi niyetli değil bu. Bunların birazcık üstüne gidip, yalan bilgi verenlerin neye dair konuştuğunu sorgulamak lazım” diye konuştu.

MEÜ Tıp Fakültesi’nde özel bir karantina oluşturulmasına ilişkin de bilgi veren Çamsarı, bu tür odaların, alanların her hastane de zaten var olduğunu söyleyerek, “Enfeksiyon bölümümüz oldukça yetkin. Bir sürü hocamız var orada. En ufak bir şüphe olduğunda hemen irtibata geçiliyor. Zaten enfeksiyon bölümü ile değil, Sağlık Müdürlüğü ile de irtibata geçiliyor. Onlarda bakanlık ile haberleşiyor. Burada yapılamayan bir tahlil olduğunda gerekirse Ankara’ya gönderiliyor ve kayda alınıyor. Hastalarda gerektiği kadar gözlem altında tutuluyor. Ama bugüne kadar hiçbir hastada pozitif sonuç çıkmadı, hepsi de sağlıklı, sorunsuz bir şekilde taburcu edildi”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA