SURİYELİLER GİDİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SURİYELİLER GİDİYOR!


 

Göçmenlere Avrupa kapılarının açılmasının ardından Mersin’de yaşayan Suriyelilerin bazıları, Avrupa ülkelerine gitmek için kentten ayrılmaya başladı.

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Mersin'e yerleşen ve restoranlarda çalışarak yaşamını sürdüren Mahmut Cesrin, göçmenlere Avrupa kapılarının açıldığı haberinin ardından bavulunu toplayıp Mersin Otogarı'na geldi. Önce otobüsle İstanbul'a oradan da Avrupa ülkelerine gitmek üzere sınır kapısına geçeceğini söyleyen Suriyeli genç, "Sınırı açtılar, şansımı deneyeceğim. Önce İstanbul'a, oradan da direkt sınıra gideceğim. Hollanda'ya gitmek istiyorum. Ben zaten İdlib'ten gelmiştim" dedi.

Arkadaşını uğurlamak için otogara gelen bir diğer Suriyeli Muhammed Koda ise, "Arkadaşımı uğurlamaya geldim. İstanbul'a gidecek, oradan da Yunanistan'a geçecek. Sürekli irtibat halinde olacağız. O bir baksın, ben de gitmeyi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Mersin'de resmi rakamlara göre yaklaşık 200 bin Suriyeli bulunuyor. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA