AKDENİZ, ÜNİVERSİTE DESTEĞİYLE YEŞİLLENECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ, ÜNİVERSİTE DESTEĞİYLE YEŞİLLENECEK


 

Mersin Üniversitesi’nin de desteklediği, ‘Sosyal İnovasyon İçin Kentsel Yeşil Alanlar’ projesi ile Akdeniz sınırları içindeki kentsel yeşil alanlar ile Yunanistan’ın Selanik kentine bağlı Delta Belediyesi sınırlarındaki yeşil alanlarla ilgili çalışma yapılacak.

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz Belediyesi ile Mersin Üniversitesi işbirliğinde Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Programı kapsamında yürütülen ‘Sosyal İnovasyon İçin Kentsel Yeşil Alanlar’ projesinin basın bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Proje ile Akdeniz sınırları içindeki kentsel yeşil alanlar ile Yunanistan’ın Selanik kentine bağlı Delta Belediyesi sınırlarındaki yeşil alanlarla ilgili çalışma yapılması hedefleniyor.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftlikköy Kampusu Vadi Tesisleri içerisindeki bir restoranda düzenlenen toplantıya proje paydaşlarından Akdeniz Belediyesi’nin AKP’li Başkanı M. Mustafa Gültak, İdlib saldırısı nedeniyle katılmadı.

Bildirilen saatten geç başlayan toplantıda proje ile ilgili bilgilendirmeyi MEÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade yaptı.

PROJE BÜTÇESİ 120 BİN 736 AVRO

Yaklaşık 15 ay süresi bulunun projenin toplam bütçesinin 120 bin 736 Avro olduğunu anlatan Kadızade, “Mersin Üniversitesi , Akdeniz Belediyemiz sınırları içerisinde yer alan yeşil alanları inceledi ve bu konuda detaylı bir çalışma yaparak, söz konusu yeşil alanların kullanımı konusunda bir rapor hazırladı. Kentsel Yeşil Alanlar teması çerçevesinde Yunanlı proje ortaklarımız ile karşılıklı çalışma ziyaretleri düzenlenecek. 9 Mart 2020 tarihinde belediyemizden ve üniversitemizden akademisyenlerin katılacağı bir ekip ile Selanik’te ilk çalışma ziyaretimizi gerçekleştireceğiz. Ziyaretler sırasında kentsel yeşil alanlara ilişkin değerlendirmeler yapılacak ve iyi uygulamalar konusunda çalıştay gerçekleştireceğiz. Yabancı ortaklarımız da Nisan ayı başında aynı amaçlar çerçevesinde Mersin’e gelecek” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında kentsel yeşil alanların sosyal açıdan daha inovatif kullanımını konusunda farkındalığı artırmak amacıyla Akdeniz ve Delta Belediyelerinde seçilen kamusal yeşil alanlarda pilot sosyal inovasyon faaliyetleri gerçekleştireceklerini anlatan Kadızade, Yunanistan’da gerçekleştirecekleri çalışma ziyareti esnasında Selanik Delta Belediyesi ile işbirliğinin devamını sağlayacak bir ortaklık protokolü imzalayacaklarını kaydetti.

ÜNİVERSİTE, BİRDEN FAZLA BELEDİYE İLE ORTAKLIK YAPIYOR

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise Teknopark başta olmak üzere savunma sistemleri ve yazılımlar dahil yerli ve milli üretimi ciddi bir katkıları olduğunu söyledi. Teknoparklarının 55 teknopark arasında 3 sıraya yükseleceği konusunda kayıtdışı bilgi aldığını ifade eden Çamsarı, “Hastane yazılımlarından tutunda tek yerli antivirüs programına kadar hepsinin üretildiği bir teknoparkımızın olması Mersin Üniversitemizin gurur kaynağı. Bütün yerel yönetimlerle proje yapıyoruz. Başta Sayın Valimiz ve Valiliğimiz olmak üzere Belediye Başkanlarımızın hepsi irtibat halindeyiz. Akdeniz Belediyesi bu konuda oldukça gönüllü ve çalışkan. Belediye Başkanı M. Mustafa  Gültak projeler konusunda bizlere yardımcılar. Çok gönüllüler. Mersin’in en büyük sorunlarından bir yeşil alanlar. O yeşil alanların şekli ve dizaynlarından ziyade içeriği ve nasıl olması. Hangi bitkilerin ne düzeyde olması. Eski Mersin’in ne kadar düzeltilmesi, hangi binalarının nasıl kullanılması. Şu an tek bu proje ile ilgili değil. Birden fazla proje ile ilgili birden fazla belediye ile ortaklık yapılarak üniversitemizin akademisyenlerimizin fikirleri ile şekillenmekte. Ticaret ve Sanayi Odası ve işadamları ile projeler yapıyoruz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA