GRUP YORUM YAŞASIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GRUP YORUM YAŞASIN!


 

HEDİYE EROĞLU

 

Açlık grevindeki Grup Yorum üyelerinin sağlık durumları kötüye giderken Mersin’de Grup “Yorum yaşasın!” çağrısı yapıldı.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına Özgür Çocuk Parkı’nda ki açıklamayı, Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Eş Başkanı Yılmaz Bozkurt okudu.

Ülkemizde Grup Yorum üyelerinin 35 yıldır halkın türkülerini söylediğini belirten Bozkurt, “Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek 253, Helin Bölek 250 gün olmak üzere çok uzun süredir açlık grevindeler. Kendilerine ve türkülerine özgürlük dışında bir talepleri olmayan grubun taleplerinin bir an önce kabul edilmesi ve grup üyelerinin eylemlerini sonlandırması için biz Mersin Emek ve Demokrasi Platformu olarak buradan tüm kamuoyunu ve yetkilileri duyarlı olmaya, Grup Yorum üyelerinin ve türkülerinin özgür bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerinin sağlanması için çağrı yapıyoruz.

Grup Yorum, 1985 yılında kurulmuş, ilk albümleri olan Sıyrılıp Gelen’i 1987 yılında çıkarmalarından bu yana 23 albüm çıkartarak, Türkiye’de emeğin, özgürlüğün ve mücadelenin sesi, soluğu olmuşlardır.

Grup Yorum türküleriyle muhalefete cesaret kaynağı, mücadeleye esin kaynağı, ezilenlere direnme gücü, esaret içinde yaşayanlara özgürlüğün yol göstericisi olmuştur.

Grup Yorum bestelediği şiirlerle Nevzat Çelik’i bir halk şairi olarak ülkemize kazandırmış, Ahmet Arif’in, Nazım Hikmet’in, Adnan Yücel’in Gülten Akın’nın ve daha nice şairlerimizin şiirlerinin halk tarafından tanınmasına, sevilmesine aracılık etmişlerdir. Ve yine besteledikleri Kürtçe, Arapça türkülerle enternasyonalist dayanışmanın örneklerini de vermişlerdir.

Başta da söylediğimiz gibi 253 gündür açlık grevinde olan bu grubun şu anda bu eylemi bıraksalar bile çok uzun süre sağlık sorunu çekecekleri çok açıktır. Bu günden sonra aç kalacakları her gün yaşamlarının tehlikeye girmesine neden olacaktır. Oysa açlık grevine katılan kişi ya da kişiler bu eylemi ölmek için değil, topluma bir mesaj vermek için yaparlar.

Grup Yorum’un mesajı da özgürce türkü söylemek, kendi öykülerini türkülerle dillendirmek ve konserlerinin yasaklanmasını önlemektir. Talepleri İdil Kültür Merkezi basılmasın, Tutuklu Grup Yorum üyeleri serbest bırakılsın, haklarında açılan davalar düşürülsün.  Bunlar en insani taleplerdir ve yetkililerin bu taleplere sessiz kalması asla kabul edilebilecek bir şey değildir.

Bu nedenlerle biz buradan bir kez daha sesleniyoruz; Grup Yorum yaşasın, Grup Yorum özgür kalsın, Grup Yorum özgürce türkü söylesin ve Grup Yorum’un konserleri yasaklanmasın” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA